Pelas pisze:Pczester pisze:Coś mi się tu nie podoba, znalazłeś kabel który zamyka i otwiera klapę na zmianę przez podanie masy tak? (u mnie właśnie tak działa po podłączeniu przekaźnika każdy przycisk) a Ty mówisz że jak podłączyłes przekaźnik to przestaje wszystko działać... Dziwne kurcze trochę. Może warto sprawdzić dokładnie podłączenie przekaźnika bo niby już jesteś blisko sukcesu
tak znalazłem ten kabel i przekaznik był na 100% dobrze podłączony

tylko w momencie kiedy nacisnę przycisk na pilocie to on żąda otwarcia klapy a przekaznik w tym samym momencie podaje masę na kabelek od zamykania i cyknie tylko zamek i koniec nie działa już nic z pilota oprócz zamka który cyka. Trzeba zamykać i otwierać przyciskiem w klapie. Pomaga odłączenie kabelka od masy i wtedy po chwili można otwierać klape pilotem.
[ Dodano: 2017-01-12, 21:53 ]
viplans pisze: Jutro spróbuje dorwać jakiś przekaźnik czasowy i to podłączyć, może zadziała...
Całkiem niezły pomysł

tylko czy podczas otwierania z pilota nie zatrzyma klapy po tej 1-2 sekundzie?
Spostrzegłem się rano, że był by problem z otwieraniem klapy, po tych 1, 2 sek od otwarcia, klapa stawała by w miejscu więc nawet z tym nie próbowałem i dalej jestem w kropce

, a wszystkim jest winien raczej zamek, chyba, że się mylę, patrząc na innych użytkowników u których ten patent super działa.