[A6 C6] Elektryczna Klapa bagażnika - zamykanie z pilota
[A6 C6] Elektryczna Klapa bagażnika - zamykanie z pilota
Witam,
Nie jestem pewien czy to dobry dział. Jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Mam Elektrycznie otwieraną i zamykaną klapę bagażnika.
Otwierać mogę używając pilota, przycisku w drzwiach kierowcy i przycisku w klapie.
Natomiast zamykać mogę tylko używając przycisku od spodu klapy.
Czy jest możliwość aby klapa była zamykana przy użyciu pilota lub/i przycisku wewnątrz samochodu?
Nie jestem pewien czy to dobry dział. Jeśli nie to proszę o przeniesienie.
Mam Elektrycznie otwieraną i zamykaną klapę bagażnika.
Otwierać mogę używając pilota, przycisku w drzwiach kierowcy i przycisku w klapie.
Natomiast zamykać mogę tylko używając przycisku od spodu klapy.
Czy jest możliwość aby klapa była zamykana przy użyciu pilota lub/i przycisku wewnątrz samochodu?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
ktoś kiedyś na forum się pochwalił, że za pieniądze się da.... i potem zamilkł.
ja po prostu się pogodziłem z tym i naciskam przycisk nosem
ja po prostu się pogodziłem z tym i naciskam przycisk nosem

Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
Generalnie jeśli chodzi o zamykanie to jest to zabezpieczenie aby kogoś / czegoś nie przyciąć klapą. Włożyłem coś do bagażnika, mam wolne ręce, widzę czy mogę bezpiecznie zamknąć tzn nie przytrzasnę palcy sobie/ komuś i wciskam przycisk. Można to przerobić ale należy zastosować drugi przełącznik połączony rownolegle z tym co zamyka. Można by sie jeszcze pokusić o zabawę z przekaźnikiem bistabilnym, który zapamiętuje stany i zamyka/otwiera inny obwód np. Jedno przyciśnięcie przycisku w drzwiach otwiera klapę drugie przyciśnięcie tego przycisku ja zamyka
[ Dodano: 2016-02-22, 23:58 ]
Jestem w trakcie montażu elektrycznej klapy i mam pytanie do posiadaczy takowej:
1. Czy klapę można otworzyć ręcznie tzn. Bez wykorzystania silników elektrycznych? Chodzi mi głownie o awaryjne otwarcie w przypadku uszkodzenia silniczka, przepalenia bezpiecznika/ braku zasilania itp.
2. Czy ktoś z was posiada z elektryczna klapą moduł komfortu z literka F na końcu ?
3. Jeśli ktoś posiada moduł komfortu z literka B na końcu to przydała by mi sie informacja czy posiada tylne lampy diodowe ?
[ Dodano: 2016-02-22, 23:58 ]
Jestem w trakcie montażu elektrycznej klapy i mam pytanie do posiadaczy takowej:
1. Czy klapę można otworzyć ręcznie tzn. Bez wykorzystania silników elektrycznych? Chodzi mi głownie o awaryjne otwarcie w przypadku uszkodzenia silniczka, przepalenia bezpiecznika/ braku zasilania itp.
2. Czy ktoś z was posiada z elektryczna klapą moduł komfortu z literka F na końcu ?
3. Jeśli ktoś posiada moduł komfortu z literka B na końcu to przydała by mi sie informacja czy posiada tylne lampy diodowe ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Ja kiedy odpinałem akumulator do ładowania to musiałem go podpiąć przez kable rozruchowe pod maską aby zamknąć klapę i centralny.Arksi pisze:Jestem w trakcie montażu elektrycznej klapy i mam pytanie do posiadaczy takowej:
Nie próbowałem na siłę zamykać klapy, nie doszukałem się też żadnego awaryjnego sposobu na zamknięcie klapy bez prądu...