goly191 pisze:paw1972 pisze:Ja stawiam na Sserwis - daleko, ale znam klubowiczów (AKP), którzy z Trójmiasta jeździli na naprawę i nadal jeżdżą serwisować swoje CCCO
jakby nie było prawie całą PL do przejechania
tylko jest innym mankament, czas naprawy, z tego, co pamiętam trochę to trwa
czyli podwójny przejazd

Czas naprawy (po za naprawą skrzynia jest sprawdzana podczas testów) to zazwyczaj dwa dni. Tzn. najczęściej podstawowe (typowe dla tej skrzyni) naprawy wykonywane są w ciągu jednego dnia. Ale w zasadzie dopiero po otwarciu skrzyni klient jest informowany o czasie naprawy. Szczęśliwcy wracają tego samego dnia. Niektórym potrzebna jest tylko adaptacja i po gdozinie wracają. Ale to bardzo optymistyczna opcja.
Nie trzeba jechać przecież do domu i na drugi dzień wracać. Wystarczy przenocować w hotelu. Koszt w pobliskim to około 140 zł/doba. Ja jeżdżę do Sserwisu z Bristolu przy okazji moich urlopów w PL - dystans 1880 km. Z Sserwisu jadę do Kołobrzegu - 700 km. Z K-g do Bristolu 1660 km. W maju będę tam na serwisie po raz czwarty i nic tak nie sprawia mi przyjemności niż sprawne auto. W Sserwisie zostawiłem już fortunę (dwie naprawy skrzyni (mechanicznia oraz potem wymiana sterownika) i modernizacja, duży serwis z rozrządem, itp.), ale jest to jakieś 50-60 % kwoty, którą pozostawiłbym w ASO (zanim trafiłem do P. Sopy jeździłem do ASO). Gdyby nie ta skrzynia to do serwisowania auta kolegi aż tak daleko nie trzeba. Dam porównanie - pierwsza naprawa multitronika - Sserwis skasował mnie 2.5 tys. zł wraz z dwuletnią gwarancją lub 100 tys. km . Pozostałe "renomowane" zakłady ASB (lista na życzenie - od Szczecina przez W-wę aż do Katowic) chciały ode mnie od 7 tys. zł, jeden od 10 tys. zł. Jedyny zakład w Polsce (może coś się od tego czasu zmieniło) w Sosnowcu wymiania skrzynię na miejscu (około 5 godzin) i wstawia drugą przygotowaną (używana, regenerowana). Gwarancja tylko 6 miesięcy a cena jakiś rok temu to 7 tys. Sąsiad z Kołobrzegu z tego skorzystał i (na jego szczęście jeszcze na gwarancji) wymieniał ponownie skrzynię - ale przejechać całą Polskę ponownie musiał. Takich przykładów z całej PL znam mnóstwo - zanim trafiłem do Sserwisu dokładnie przez 10 miesięcy sprawdzałem opinie o większości zakładów ASB w PL i do każdego dzwoniłem i zapisywałem to, co usłyszałem (było tego trochę). Archiwizowałem wszystkie opinie z wszystkich możliwych forów Audi/VW i automatów. Nieporównywaknym "zwycięzcą" został w/w.
Pisałem już o tym kiedyś na AKP i wielu (czyt. bardzo wielu) skorzystało z mojego doświadczenia. Zdarzało się, że przypadkiem spotykałem kolegów z forum w Sserwisie podczas moich serwisów. Oczywiście były też osoby, którym nie podobało się, że wychwalam ten zakład itd. itp., a niektórzy twierdzili, że tam pracuję

. Szczerze mówiąc to nie moja sprawa, co kto zrobi. Wiem, że przyjeżdżają tam ludzie z całego kraju jak i z Niemiec, Holandii itd. Podaję tylko przykład, że odległość nie ma znaczenia dla bardzo dobrego serwisu. Czas na oczekiwanie był jakieś 3 tyg. Teraz nie wiem - ja na maj jestem już umówiony.
pozdr.
ps. Dałem zapytanie na kilku Forach Audi a w szczególności do ekip spotowych z 3Miasta i na razie cisza. Jak coś się zmieni to dam znać.