Montaż webasto, schemat
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Montaż webasto, schemat
hej, chce zamontować webasto do auta, wiem już jakie części są potrzebne, potrzebuje jednak schemat elektryczny jak to podłączyć z boczkiem drzwi, klima-tronikiem. Dodatkowo w sprzedaży jest 90% pieców od diesla. Zastanawiam się czy głupim pomysłem było by zamontowanie dodatkowego zbiorniczka ( np od spryskiwaczy) pod prawym nadkolem żeby webasto pracowało na ON i miało osobne zasilanie? Benzyny bym się nie odważył ładować pod maskę ( wiadomo opary itp) ale do ON mam mieszane uczucia, taki tylko mam pomysł, może to być kompletna głupota dlatego pytam 

- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
są webasta z własnymi zbiorniczkami np. DW50 chyba albo któryś eberspacher
tu masz dużo - http://doc.webasto-russia.ru/Car/AUDI/A6%20A7/
tu masz dużo - http://doc.webasto-russia.ru/Car/AUDI/A6%20A7/
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7
O dzięki, na pewno się przyda, dużo informacji tam jest szkoda że po niemiecku ale dam rade
A co myślisz zamontowaniu zbiorniczka w prawym nadkolu i korek wlewowy po maską, w przypadku oleju napędowego stanowi to jakieś duże zagrożenie? webasto dużo nie spala bo ok 0,5l na godzinę to by na parę odpaleń taki zbiorniczek starczył 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Sam przeszukuje caly internet bo sie przymierxam do zalozenia kompletuje graty i info mega pomoc ze strony bendzjiego odezwij sie do mnie w weekend na priva to podesle wszystko co mam i podpowiem co bede wiedzial i sam zdecydujesz co robic chyba ze temat masz ogarniety juz co do dodatkowego zbiornika da rade ale zawsze jest to wiecej roboty jak bym szedl w ori jak fabryka
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7
Odezwę się na pewno
Pomoc bendzjiego na tym forum jest nieoceniona, nie wiem skąd on wynajduje takie rzeczy
Generalnie rozglądam się od roku za kompletnym webasto, najlepiej tak, żebym sam mógł pojechać i zdemontować wszystkie śrubki przewody, mocowania itp. bo później każda pierdołka stanowi duży problem a chce, żeby było tak jak fabrycznie. Niestety znaleźć kompletne webasto benzynowe w dobrych pieniądzach graniczy z cudem dlatego narodził się pomysł z dodatkowym zbiorniczkiem na ON. Chociaż teraz się zastanawiam, że w sumie instalacja i wszystkie podzespoły mogą być od diesla a sam piec od benzyny i powinno śmigać? patrzyłem na pompy paliwa i one chyba są uniwersalne? jedynie co to bym musiał wymienić pompę w baku albo sam ten dekielek. Szukam też od dłuższego czasu boczku drzwi w kolorze mojej tapicerki pod zegar webasto ale jest tylko jeden za "skromne" 300zł

![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Generalnie rozglądam się od roku za kompletnym webasto, najlepiej tak, żebym sam mógł pojechać i zdemontować wszystkie śrubki przewody, mocowania itp. bo później każda pierdołka stanowi duży problem a chce, żeby było tak jak fabrycznie. Niestety znaleźć kompletne webasto benzynowe w dobrych pieniądzach graniczy z cudem dlatego narodził się pomysł z dodatkowym zbiorniczkiem na ON. Chociaż teraz się zastanawiam, że w sumie instalacja i wszystkie podzespoły mogą być od diesla a sam piec od benzyny i powinno śmigać? patrzyłem na pompy paliwa i one chyba są uniwersalne? jedynie co to bym musiał wymienić pompę w baku albo sam ten dekielek. Szukam też od dłuższego czasu boczku drzwi w kolorze mojej tapicerki pod zegar webasto ale jest tylko jeden za "skromne" 300zł

sam piec też możesz mieć od diesla tylko palnik w benzynie jest inny i sterownik,jest na allegro benzynowy TTC od passata b5 za 150zł ale ze zdjęć widać że pompka wody uwalona napewno,piecyk równie dobrze może być od bmw E46,rużni sie tylko krućcem przy pompce wody który można przełożyć no i sterownik by trzeba przeprogramować, za to w E38 jest identyczny piec prosto kładziony z audi bo jak łączyłem sie kompem to sterownik ma te same nr co piece w audi no i sterowanie jest identyczne masą i plusem
pomoc w sprawie pieców webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Sprawdz ten link mysle ze duzo ci objasni a jutro podesle co tam jeszcze udalo mi sie zdobyc http://www.google.no/url?sa=t&source=we ... R5VPU8TrdA