Zasysa powietrze przez korek oleju.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
A mam jeszcze pytanie, wie ktoś jak nazywa się ta gumowa uszczelka łącząca dolot i przepustnice ? I czy to normalne , że w dolocie tym czarnym jest osad olejowy ?
[ Dodano: 2016-08-09, 11:08 ]
[ Dodano: 2016-08-09, 11:08 ]
Na rozgrzanym.palec85 pisze:Kolego a powiedz czy sprawdzales na rozgrzanym silniku?chetnie sprawdz tez u siebie bo w sumie nie pamietam czy na zimnym czy cieplym kiedys sprawdzalem i czy to ma znaczenie.
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie ogólnie coś syczy z tych okolic. Ale moja jest spękana na samym dole i ktoś już ją docinal jakoś dziwniepalec85 pisze:Dzieki markovsky. Co do tej uszczelki to tez mam ja chyba do wymiany bo jak ncisne energicznie gaz to jest jedno sykniecie gdzies stamtad wlasnie i jak jade to w czasie zmiany biegow jak wcisne sprzeglo to tez jest sykniecie jedno.

[ Dodano: 2016-08-09, 18:08 ]
Witam , mam już dosyc tego auta . Niby zasysa do silnika , a dzisiaj w aucie zaczeło śmierdzieć olejem , otwieram mache a tam w miejscu zaznaczonym na zdjeciu dym . Moje pytanie brzmi , to uszczelka pokrywy zaworów , czy jest tam coś jeszcze ?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/f258189618509167
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja u siebie sprawdzalem i korka mi nie zasysa,jedynie kartke jak poloze no to jakies lekkie zasysanie jest bo trzyma kartke. Kurde przez rok juz by sie odmy zapchaly?a moze wcale nie musi byc takie mocne zasysanie. Oleju mi bierze w normie jak czytam ile ludziom potrafi brac, nie cieknie mi na kolektor i nie kopci nic jak mialo to miejsce wczesniej przy zapchanych odmach i walnietych uszczelkach zaworow. Chyba nie ma co za bardzo sie przejmowac bo mozna zwariowac i zawsze sie do czegos przyczepic:)autko jezdzi dobrze wiec nie ma co swirowac bo mozna rownowartosc samochodu wpakowac w wymiany i nic to nie da jak niektorym to sie juz zdarzalo.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna