[ANB 1.8 150 KM] jaki olej lepszy
- 

Przem@S

Żeby nie zakładać nowego tematu nowego tematu zapytam tutaj.
Chciałbym wymienić olej u siebie , ale nie mam dostępu do kanału i chciałbym to ogarnąć na podwórku . Niby nic trudnego , ale pod silnikiem jest założona osłona . Zdradzi mi ktoś patent jak podejść do tematu żeby bez większych problemów dostać się do korka spustowego ?

Chciałbym wymienić olej u siebie , ale nie mam dostępu do kanału i chciałbym to ogarnąć na podwórku . Niby nic trudnego , ale pod silnikiem jest założona osłona . Zdradzi mi ktoś patent jak podejść do tematu żeby bez większych problemów dostać się do korka spustowego ?
- Audi A6 Warsztat
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
 - Rocznik: 2008
 - Moje auto: A6 C6
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Diesel
 - Kontakt:

- 

Przem@S

- 

Przem@S

- 

kamillo1206
 - Forum Audi A6 / A7

[INNY] ile oleju silnikowego do 1.8t awt?
witam. pytanie jak w temacie. i czy polecacie plukanke silnika?

- 

bartas614
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Bartek
 - Rocznik: 1998
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 1.8T ANB 150KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Benzyna+LPG

Siema, podepne sie do tematu mamm silnik 1.8t aeb i wszystko bylo ok do czasu wymiany oleju...zostal zmieniony olej i teraz dzieja sie dziwne rzeczy...mianowicie podczas wymiany rozrzadu i olejow mechanik znalazl niedokonca sprawna wtyczke turbo i to tez naprawil co przenioslo sie na zdecydowany progres mocy  ale teraz kiedy rozgrzeje sie olej do 90-100 stopni wyskakuje czerwona sosjerka tzn olejarka i piszczy, co mam zrobic? Widzialemnostwo postow podobnych ale nikt niewspominal ze przy 90 stopbiach piszczy czyli jakies15/20 km drogi.

- 

Gość.