[ANB 1.8 150 KM] jaki olej lepszy
Żeby nie zakładać nowego tematu nowego tematu zapytam tutaj.
Chciałbym wymienić olej u siebie , ale nie mam dostępu do kanału i chciałbym to ogarnąć na podwórku . Niby nic trudnego , ale pod silnikiem jest założona osłona . Zdradzi mi ktoś patent jak podejść do tematu żeby bez większych problemów dostać się do korka spustowego ?
Chciałbym wymienić olej u siebie , ale nie mam dostępu do kanału i chciałbym to ogarnąć na podwórku . Niby nic trudnego , ale pod silnikiem jest założona osłona . Zdradzi mi ktoś patent jak podejść do tematu żeby bez większych problemów dostać się do korka spustowego ?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
[INNY] ile oleju silnikowego do 1.8t awt?
witam. pytanie jak w temacie. i czy polecacie plukanke silnika?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Siema, podepne sie do tematu mamm silnik 1.8t aeb i wszystko bylo ok do czasu wymiany oleju...zostal zmieniony olej i teraz dzieja sie dziwne rzeczy...mianowicie podczas wymiany rozrzadu i olejow mechanik znalazl niedokonca sprawna wtyczke turbo i to tez naprawil co przenioslo sie na zdecydowany progres mocy ale teraz kiedy rozgrzeje sie olej do 90-100 stopni wyskakuje czerwona sosjerka tzn olejarka i piszczy, co mam zrobic? Widzialemnostwo postow podobnych ale nikt niewspominal ze przy 90 stopbiach piszczy czyli jakies15/20 km drogi.