[A6 C5 2.8q] Co w miejscy katalizatorów?
-
- Forum Audi A6 / A7
panowie odświeże temat i mam też problem z katami bo dżwięczą mi jakby w środku było gwożdzie..... zatem chcę kupić dwa tłumiki przelotowe i włożyc je w miejsce katów ale jest problem mianowicie tłumiki przelotowe od poczatku do końca są proste natomiest katy przy wejsciu z łącznika elastycznego są pod kątem a dopiero po drugiej stronie maja prosty wylot..... niemam pojecia jak to złozyć poniżej fotki obecnych katów i tych tłumików przelotowych tam są trzy ale mysle że ten pierwszy od prawej byłby najlepszy jeśli chodzi o rozmiary ale najgorsza jest kwestia jakiegoś wspawania tego..... czy moze dac jakiemus specowi i niech sie bawi w metaloplastyke....
![Obrazek]()

-
- Forum Audi A6 / A7
niby tak ale czytałem już że po wybebeszeniu tych katów i włożeniu spowrotem wydech dostaje jakis dziwny metaliczny podżwięk który nie pasuje do tego silnika.....
natomiast po założeniu tych przelotowych niema czegoś takiego..... za katy jeszcze można dostać 200zł za sztuke w skupie wiec nawet założenie tych przelotów by sie zwróciło.... 

- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Odgrzeje temat. Tlumiki przelotowe w miejsce katow jak najbardziej polecam. Jakiss czas temu rozsypal mi sie jeden zaczal brzeczec katalizator wycialem je zamowilem na allegro tlumiki przelotowe AWG 70zl/szt wspawane wszystko smiga elegancko. Ja osobiscie mam u siebie zamiast srodkowego 2x strumiennica koncowe tlumiki mam remusa basowe takze napewno glosniejsze od ori troche no i teraz zamiast katow te tlumiki i dzwiek jest naprawde fajny i wcale nie duzo glosniej jest jak bylo na zestawie katy _ srodkowy_ koncowe takze nie patrzec na nic tylko jak sie posypia ciac i wstawiac tlumiki jezeli u mnie na takim przerobionym wydechu gdzie ori teraz praktycznie nic z tego wydechu nie zostalo to na ori srodkowym i koncowych powinno byc jeszcze ciszej wiec nie jest glosno naprawde dzwiek duzo lepszy bardziej rasowy takze polecam operacje jak najbardziej. Auto lepiej sie zbiera wiecej napewno nie pali bo zwrocilem na to uwage po wycieciu katow i wspawaniu AWG jedyne co troszke glosniej. Tyle na temat wycinki katow odemnie.
P.S Za katy wzialem 400 zl wystawilem na olx i po godzinie juz gnalem na poczte wyslac typowi.
P.S Za katy wzialem 400 zl wystawilem na olx i po godzinie juz gnalem na poczte wyslac typowi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- maliniak-100
- Forum Audi A6 / A7