widzę ze pojawia się coraz więcej A6 C7, wiec w końcu i ja postanowiłem się nie wstydzić swojej

A6 4G C7 Avant
Rocznik: 2012
Silnik: 3.0 TFSI 300KM , po modach ~460KM/~550NM
Troche szukania bylo z uwagi na to ze Avant w 3.0TFSI, na ktory sie uparlem

Wyposazenie, sporo tego wiec tylko co ciekawsze:
-komfortowe fotele z pamiecia, grzaniem, wentylacja i masazem
-wyswietlacz Head-up
-pelne ledowe reflektory z asystentem swiatel
-komfortowy dostep
-4 strefowa klimatyzacje
-automatyczna klapa z roleta plus otwieranie za pomoca nogi
-system automatycznego parkowania ( dziwne uczucie ale dziala swietnie )
-dotatkowy sportowy mechanizm roznicowy tylnej osi
-szyby dzwiekoszczelne ( nie wiem czy to nie standard w tych samochodach )
-System MMI plus z dyskiem twardym, zmieniarka dvd na 6 plyt i systemem Bose.
-ogrzewanie postojowe
-i cala mase roznego typu ustrojstwa mniej lub bardziej przydatnego icon_wink.gif .
Czego nie ma

-panoramicznego dachu - troche szkoda
-Sline - nie zalezalo mi, nawet bez dobrze wyglada. - Już jest :D
-roletek na szyby w tylnich drzwiach ( brakuje zeby dzieciaki sie nie meczyl przy dluzszych podrozach bede musial cos sztukowac ehhhh )
-radarow ( nie zalezalo mi na tym szczegolnie ale podobno bardzo fajna rzecz wiec moze doloze ).
Plany:
-wizyta w compsporcie i tzw. stage 2 - ~460KM/~550NM - DONE!
-zabezpiecznie lakieru - tu jeszcze za bardzo nie wiem co i jak

-choinka zapachowa

-felgi 20" na przyszly sezon letni, prawdopodobnie w kolorze gunmetal. - DONE!
-moze s-line zewnetrzy ale jakiegos strasznego cisnienia na niego nie mam. - update: juz sie przekonalem

-zmiany kierownicy na 3-ramienna z lopatkami - dodatkowo pogrubiłem i obszyłem skórą używaną w Bentleyu :D - DONE!
-wydech AWE tuning - jednak zrezygnuje, za glosno sie robi wiec pewnie wpadna tylko wieksze koncowki.
-ramka z napisem Quattro w grill - wiem dla niektorych wiocha ale mi sie podoba. - i juz mi przeszlo :D , za duzo by tego bylo

-pakiet black, choc jeszcze do konca nie jestem pewien - edit i jednak nie bedzie black bedzie w chromie ala S6. :D . - nie ma black jest chrom

Pare fotek z kalkulatora jeszcze przed modami, jak widac moje pociechy juz tylna kanape opanowaly

Nowa kierownica:
Seria:
Stage2:
463 KM i 546NM ( sprawdzalem jeszcze na innej hamowni maha i pokazalo nawet ciut wyzsze cyferki ) praktycznie w calym zakresie obrotow - odczucia po zmianie NIESAMOWITE, jednym slowem szal i samochod nie do poznania. Po pierwszej dluzszej trasie miekkie nogi, ciagnie okrutnie i wydaje sie ze nie ma konca. Wielkie podziekowania dla Compsport Bielsko Biała za swietna robote ktora wykonali, polecam pod kazdym wzgledem.
Tu po pierwszej dluzszej trasie w PL:
I linku do filmiku z LC:
https://youtu.be/iA_DpxRUrvU
No i pare fotek juz z s-linem i felgami 20"

UPDATE 06-05-2019:
Mijają właśnie 4 lata od momentu zakupu i z zaskoczeniem stwierdzam że ciągle mi się ten samochód nie znudził, ciągle jak wychodzę z domu i patrzę na niego to zwyczajnie mi się podoba i cieszy mnie myśl że zaraz będę nim jechał. W ciągu 4 lat przejechałem nim 81tyś kilometrów, praktycznie całość na tzw. stage 2 absolutnie bez żadnych awarii. Samochód obecnie ma przejechane 178tyś i chyba jeszcze trochę u mnie zostanie. Tak naprawdę ciężko mi znaleźć coś innego co byłoby wyraźnie lepsze jednocześnie będąc dla mnie w jakimś akceptowalnym poziomie cenowym. Tak więc "zostajemy" jeszcze razem a dla przypomnienia parę fotek na nowych felgach 20cali i oponach Michelin Pilot 4s 255/35/20 ( rewelacyjna opona ).