Kółka bardzo ładne.
Quash masz u siebie ten oddzielny obieg z dodatkowym zbiornikiem wyrównawczym i drugą pompką do samego kompresora?? Tak to jest zrobione? Czy jest wymieniona pompka na mocniejszą? Bo rozgladam się powoli za większym coolerem ale wszędzie widzę zestawy z dodatkowym zbiorniczkiem wyrównawczym a o tej pompce tylko z Twojego linka się dowiedziałem.Quash pisze:No jak grzał po to przez chłodnice przechodzi żeby powietrze go tam schłodziło. Tzn. wiesz ze tam sa dwie chłodnicedamos pisze:Z ciekawości - z czym oryginalnie IC wodny współdzieli obieg płynu? Z chłodzeniem silnika? Ten płyn normalnie ma 90C - więc by raczej grzał niż chłodził...I tak orginalnie płyn chłodniczy był współdzielony dla silnika i dla kompresora, co nei sprawdzało sie za dobrze jak było gorąco albo dłużej cisnąłeś z duża predkoscia zwłaszcza po modyfikacjach.
Tu masz to dosc fajnie wyjasnione na przykladzie kitu od APR:
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... nce-System
Tak mam osobny układ dla kompresora zrobiony, jest osobna pompka dla tego obiegu, wydaje mi się że identyczna jak i ta oryginalna ale nie dam sobie ręki uciąć że są takie same.qujot pisze:Quash masz u siebie ten oddzielny obieg z dodatkowym zbiornikiem wyrównawczym i drugą pompką do samego kompresora?? Tak to jest zrobione? Czy jest wymieniona pompka na mocniejszą? Bo rozgladam się powoli za większym coolerem ale wszędzie widzę zestawy z dodatkowym zbiorniczkiem wyrównawczym a o tej pompce tylko z Twojego linka się dowiedziałem.Quash pisze:No jak grzał po to przez chłodnice przechodzi żeby powietrze go tam schłodziło. Tzn. wiesz ze tam sa dwie chłodnicedamos pisze:Z ciekawości - z czym oryginalnie IC wodny współdzieli obieg płynu? Z chłodzeniem silnika? Ten płyn normalnie ma 90C - więc by raczej grzał niż chłodził...I tak orginalnie płyn chłodniczy był współdzielony dla silnika i dla kompresora, co nei sprawdzało sie za dobrze jak było gorąco albo dłużej cisnąłeś z duża predkoscia zwłaszcza po modyfikacjach.
Tu masz to dosc fajnie wyjasnione na przykladzie kitu od APR:
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... nce-System