Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BMK 3.0 224 KM] Problem z doładowaniem, tryb awaryjny.

Silniki wysokoprężne
kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 31 mar 2016, 16:43

Engine > output test. jeden z pierwszych testów wykonuje taki test. U mnie co któryś test nastawnik się zawieszał robił kilka nerwowych ruchów i się blokował

marstooq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marstooq » 19 maja 2016, 13:09

Problem rozwiązany jakby na trochę i znów powrócił!

Od początku:
Po błędach na kompie, zerowej lekturze w internecie postanowiłem sam wyciągnąć turbinę. Fajny dostęp od góry, dosłownie 1.5 godziny zabawy, na chwilę potrzebowałem drugiej osoby. Zawiozłem turbinę do regeneracji i kontroli nastawnika. Okazało się, że zmienna geometria w turbinie była zawalona więc zleciłem jedynie jej czyszczenie - przy okazji okazało się, że nastawnik był źle zaadaptowany (w złym kącie w SPAM do cięgna, niepoprawnie wkręcona śruba regulacyjna). Zapłaciłem 350zł, 70zł za zestaw montażowy turbo, złożyłem, wszystko zajebiście do 1000km. Teraz znów ten sam problem. Gwarancji oczywiście nie dostałem, gościu z firmy twierdzi, że to nie musi być nastawnik, trzeba zrobić dynamiczne logi itd itd. Nie wiem, czy mieć ich w nosie, kupić nowy nastawnik i zaadoptować do turbiny którą mam (luz na łopatkach minimalny, testy przeszła ok), czy kupować nowe turbo i je założyć?
Waham się, bo ludzie piszą, że przy zmianie nowej turbiny konieczna jest wymiana Intercoolera ze względu na możliwe syfy w tej chłodnicy występujące. Nie wiem kurde, czyżbym kupił trupa?;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja