Witam!
Brakuje mi nieco rolety na tylną szybę. Auto to A6 C6 sedan. Chciałbym powtórzyć operację, którą kiedyś wykonałem w E39 i widzę na allegro, że w A6 C6 sprawa wygląda podobnie - można kupić półki z roletami. Nie zależy mi na tym, aby była ona opuszczana, gdyż właściwie zawsze będzie wyciągnięta, choć jeśli to nie jest jakiś wielki problem mogę pociągnąć kabel do konsoli. Czy macie jakieś doświadczenia w tego typu przeróbce? Łatwo się demontuje półkę, każda inna od tego modelu z roletą pasuje?
Montaż rolety tylnej
Kris30, Jeżeli nie chcesz mieć możliwości sterowania jej otwieraniem i składaniem to sprawa prosta. Potrzebujesz tylko półkę z roletą, zamontuj, otwórz ręczni i śmigaj. Jeżeli jednak w późniejszym czasie będziesz chciał mieć sterowanie to potrzebujesz wiązki i przycisku w konsolę. Montaż też nie jest skomplikowany. Wpinasz się gdzieś w +12 oraz do podświetlania np z przycisku od PDC
Znalazłem schemat montażu elektrycznej półki i przyznam szczerze, że trochę sporo z tym roboty viewtopic.php?t=17371 Sądziłem, że to tylko na klipsach się trzyma a tutaj czeka mnie prawie demontaż auta.