masud pisze:kolego musze cie pozbawic zludzen z az serwisem pierwszy regenerowany kolektor od nich padl mi po pol roku a drugi padl mi wczoraj po 20 tysiacach kilomettrow.ich regeneracja nic nie daje i jest to strata pieniedzy. teraz kupuje nowy albo malo uzywany kolektor . wedlug mnie sama regeneracja tych elementow to tylko czasowe zalatwienie sprawy jesli po 20 tysiach km problem sie powtarza
Az sie zarejestrowałem na forum bo sie troche zagotowalem... Skoro cos padlo to czemu nie przyjechac do nas na gwarancji (a pare osob potwierdzi ze i po 3 latach nie kasujemy za ponowna naprawe).
to po pierwsze, po drugie ciezko bedzie policzyc ile takich kolektorow zrobilismy a osob z problemami bylo pewnie kilkanascie. po to jest gwarancja, ludzie kupuja nowe auta za 500tys i tez jezdza na naprawy gwarancyjne, wiec to chyba nie powod ze stwierdzenie ze "wyrzucli kase"..
po trzecie od 2013 troszke poprawilismy metode naprawy, a po czwarte i najwazniejsze, powracajace problemy z klapami moga byc spowodowane uszkodzeniem czegos innego w aucie, z naszych obserwacji przy slabym EGRze a zwlaszcza przy problemach z glowna przepustnica klapy chodza bardzo "nerwowo" i nastepuje ich przyspieszona destrukcja . niezaleznie czy beda to nowe, regenerowane czy uzywane.
nigdy nie wykrecalismy sie od napraw gwarancyjnych, nigdy tez nei twierdzilem ze reklamacje sie nie zdarzaja. ale zawsze sa rozpatrywane po mysli klienta.
CO maja powiedziec klienci (a bylo ich kilku) ktorzy kupili nowy kolektor z roczna gwarancja a zepsuly sie po 14 miesiacach - to dopeiro bylo wyrzucenie prawie 4 tys w bloto... takze zapraszam na naprawe - na pewno wyjdzie taniej niz zakup nowych czesci...
no i witam wszystkich, skoro juz sie zarejestrowalem to postaram sie rozgoscic i pomoc w roznych tematach.
Pozdrawiam Olgierd z Azet Serwis