Czujnik ABS pilny problem
Czujnik ABS pilny problem
Czesc wszystkim mam strasznie pilna sprawe;) otoz z tydzien temu pojawily mi sie kontrolki abs asr. Oczywiscie szybko na kompa i wyszedl prawy czujnik abs w kole.. Wszystko fajnie wiadomo wymienic trzeba tylko moj problem jest taki ze do wczoraj mialem przeglad i dzisiaj wypadalo by go zrobic a czujnika nie da rady wymienic na juz.. Da rade cos odlaczyc/podlaczyc zeby tylko zgasly na czas przegladu.. Z gory wielkie dzieki
- kronvwservice
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: Czujnik ABS pilny problem
Skoro przez tydzień jeździłeś ze zdiagnozowanym problemem i nie miałeś czasu na naprawę, to teraz "za karę" zasuwaj na piechotę.Amek_PB pisze:mam strasznie pilna sprawe;) otoz z tydzien temu pojawily mi sie kontrolki abs asr. Oczywiscie szybko na kompa i wyszedl prawy czujnik abs w kole.. (...) do wczoraj mialem przeglad i dzisiaj wypadalo by go zrobic a czujnika nie da rady wymienic na juz..
Termin badania to jest ostateczny dzień, w którym powinieneś zrobić badanie. ...nie ma, że dnia następnego!
Za jazdę bez ważnego przeglądu technicznego grozi zabranie dowodu rejestracyjnego z wypisaniem 7-dniowego pozwolenia na poruszanie się tym pojazdem oraz mandat o kwocie nawet do 500 zł. ...ale te ostatnie to już decyzja funkcjonariusza policji.
Kontrolek nie da się wyłączyć, ponieważ są to kontrolki informujące o uszkodzeniu/awarii danego układu w pojeździe. ...pamiętaj, że kontrolki koloru czerwonego to komunikaty o najwyższym priorytecie. A jeśli dotyczy to układu hamulcowego - dotyczy to bezpieczeństwa Twojego oraz innych użytkowników drogi.
Wymień czujnik i módl się żeby Cie nie zatrzymali jak będziesz nim jechał do stacji kontroli.