Allroad C5 -> coś nowego...
- 

Maniek_ldz
- Forum Audi A6 / A7 
Jeszcze dużo czasu, pracy i pieniążków zanim będzie grubo ale i tak idzie zima  Na razie skupiam się na mechanice żeby mi nic nie pukało jak założę większe koło.
 Na razie skupiam się na mechanice żeby mi nic nie pukało jak założę większe koło.
patryks. Z tego co się orientuję to nie ma możliwości adaptacji różnych wysokości na różnych poziomach ale mogę się mylić. Trzeba by jeszcze pokombinować z kodowaniem sterownika 34. Co do felg to na razie nie myślę jeszcze o tym bo są inne priorytety. Im szerzej, niżej, sztywniej tym bardziej zawieszenie dostaje w kość. Co do quatroo i różnych szerokości to mogą być, ważne aby wysokość była taka sama.
[ Dodano: 2015-09-18, 06:54 ]
Oj ciężki to był znowu tydzień. Po uszczelnieniu pokryw zaworów po kilku dniach jazdy zauważyłem wyciek z przodu silnika. Przód rozebrany, wymieniłem uszczelniacze wałków rozrządu a przy okazji potwierdziłem sobie wpis w książce serwisowej o wymianie rozrządu. Dodatkowo nowa uszczelka pod napinacz łańcucha w prawej głowicy oraz nowa rolka napinacza paska klinowego. Można dalej cieszyć się jazdą...
[ Dodano: 2015-09-18, 14:47 ]
Taka mała zmiana przełącznika świateł na poliftowy...
było
![Obrazek]() 

i jest
![Obrazek]() 

![Obrazek]()

Na razie skupiam się na mechanice żeby mi nic nie pukało jak założę większe koło.
 Na razie skupiam się na mechanice żeby mi nic nie pukało jak założę większe koło.patryks. Z tego co się orientuję to nie ma możliwości adaptacji różnych wysokości na różnych poziomach ale mogę się mylić. Trzeba by jeszcze pokombinować z kodowaniem sterownika 34. Co do felg to na razie nie myślę jeszcze o tym bo są inne priorytety. Im szerzej, niżej, sztywniej tym bardziej zawieszenie dostaje w kość. Co do quatroo i różnych szerokości to mogą być, ważne aby wysokość była taka sama.
[ Dodano: 2015-09-18, 06:54 ]
Oj ciężki to był znowu tydzień. Po uszczelnieniu pokryw zaworów po kilku dniach jazdy zauważyłem wyciek z przodu silnika. Przód rozebrany, wymieniłem uszczelniacze wałków rozrządu a przy okazji potwierdziłem sobie wpis w książce serwisowej o wymianie rozrządu. Dodatkowo nowa uszczelka pod napinacz łańcucha w prawej głowicy oraz nowa rolka napinacza paska klinowego. Można dalej cieszyć się jazdą...
[ Dodano: 2015-09-18, 14:47 ]
Taka mała zmiana przełącznika świateł na poliftowy...
było

i jest

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Kontakt:
Oczywiście że mogłem ale nie chciało mi się płacić 40zł więcej za jedną zamalowaną kontrolkę. Przełącznik jak widzisz jest zamontowany ten co był, teraz mam tylko jedną świecącą kontrolkę więcej. 
[ Dodano: 2015-09-20, 09:31 ]
Test białej rękawiczki i kartonu zaliczony pozytywnie.
![Obrazek]() 

![Obrazek]() 

Żadnej nawet najmniejszej kropelki :D
[ Dodano: 2015-09-23, 18:51 ]
Wczoraj traska na 750km. Z moich obserwacji wynika iż przy prędkości 20-22 średnie spalanie to 20l, przy średniej prędkości 15-17 średnie spalanie 15l. Czy to dużo czy to mało ? Sami oceńcie... Może ktoś będzie się zastanawiał nad zakupem podobnego auta to będzie miał porównanie.

[ Dodano: 2015-09-20, 09:31 ]
Test białej rękawiczki i kartonu zaliczony pozytywnie.

Żadnej nawet najmniejszej kropelki :D
[ Dodano: 2015-09-23, 18:51 ]
Wczoraj traska na 750km. Z moich obserwacji wynika iż przy prędkości 20-22 średnie spalanie to 20l, przy średniej prędkości 15-17 średnie spalanie 15l. Czy to dużo czy to mało ? Sami oceńcie... Może ktoś będzie się zastanawiał nad zakupem podobnego auta to będzie miał porównanie.
- mwx
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
No wiesz, przy takich prędkościach to pewno pokonałeś tę trasę na 1-szym, góra 2-gim bieguZerd pisze: Wczoraj traska na 750km. Z moich obserwacji wynika iż przy prędkości 20-22 średnie spalanie to 20l, przy średniej prędkości 15-17 średnie spalanie 15l.
 . Jazda na niskich biegach nie sprzyja niskiemu spalaniu.
 . Jazda na niskich biegach nie sprzyja niskiemu spalaniu. Brawa za cierpliwośc, toż to 2 doby testów na takim dystansie

- 

Piotrek_85
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Gdzies to jedno zero kolega chyba zgubil albo przepalil z tymi 15 litramimwx pisze:No wiesz, przy takich prędkościach to pewno pokonałeś tę trasę na 1-szym, góra 2-gim bieguZerd pisze: Wczoraj traska na 750km. Z moich obserwacji wynika iż przy prędkości 20-22 średnie spalanie to 20l, przy średniej prędkości 15-17 średnie spalanie 15l.. Jazda na niskich biegach nie sprzyja niskiemu spalaniu.
Brawa za cierpliwośc, toż to 2 doby testów na takim dystansie

- 

Piotrek_85
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
To właśnie miałem na myślimwx pisze:No i to chyba oczywiste, że testy odbywały się na niemieckich autostradach, tam gdzie nie ma ograniczeń.

[ Dodano: 2015-09-25, 18:13 ]
Trochę z nudów i trochę jeszcze żeby nie być innym niż wszyscy zawitała wlepka.

[ Dodano: 2015-09-25, 19:07 ]
No i zapomniałem dodać że po wielu perypetiach dzięki uprzejmości kolegi z forum daniel1997 za co z góry bardzo dziękuję mam działająca mapę polski. Teraz trzeba jeździć i testować na ile jest dokładna.
[ Dodano: 2015-10-09, 14:58 ]
Ostatni nic się nie działo bo czasu było mało. Dzisiaj znalazłem chwilę i zamontowałem dolną osłonę pod silnik i skrzynię. Wcześniej została gruntownie umyta po poprzednich wyciekach.

Jako że w allroad c5 przed i po lifcie przód jest taki sam postanowiłem zrobić u siebie mały lift
 Póki co zawitała blenda klapy którą przed montażem potraktowałem papierami oraz pastą polerską aby był błysk w oku
 Póki co zawitała blenda klapy którą przed montażem potraktowałem papierami oraz pastą polerską aby był błysk w oku 

[ Dodano: 2015-10-28, 15:55 ]
Długo nic się nie działo bo i czasu było mało. Dzisiaj zamontowałem kolejny moduł tym razem lusterek. Teraz po zamknięciu auta pilotem z kluczyka lusterka automatycznie się składają, przy otworzeniu analogicznie rozkładają się. Jestem szczęśliwy

- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7 
Bardzo proszę... tutaj możesz więcej o tym poczytać
a6-c5-skladanie-lusterek-po-zamknieciu- ... t45165.htm
[ Dodano: 2015-10-29, 11:50 ]
Akumulator był słabawy wiec wymieniłem go zawczasu na nowy tak aby zimą mnie nic nie zaskoczyło.
![Obrazek]()

a6-c5-skladanie-lusterek-po-zamknieciu- ... t45165.htm
[ Dodano: 2015-10-29, 11:50 ]
Akumulator był słabawy wiec wymieniłem go zawczasu na nowy tak aby zimą mnie nic nie zaskoczyło.