seryjne 300KMJarasso pisze: jaki efekt celujesz na tych głowicach?
[A6 C5] 2.7T Quattro Avant
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wiem,wiememilzizi, wiesz przecież, że i tak poszedłem po bandzie z tym remontem, a pakować drugie tyle, ile już włożyłem nie chcę, bo mam inne wydatki
Skończysz z jednym i zaczynasz brać się za drugie
Wywal katy oraz prekaty,a zobaczysz jak auto odżyjemetyoo pisze:seryjne 300KM
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Akcja reanimacja się rozkręciła 
Głowiczki przed w trakcie i po uzbrojeniu
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
k03 przed reanimacją:
![Obrazek]()
W trakcie...
![Obrazek]()
![Obrazek]()
... i po...
![Obrazek]()
Siedzą już tam gdzie powinny.
![Obrazek]()
W między czasie okazało się, że jedna z poduszek była walnięta, więc trzeba było zainwestować w nową
Silnik już na swoim miejscu, jutro wrzucę fotę.
W obroty poszło również zawieszenie, a zaciski nabrały kolorów
![Obrazek]()
emilzizi, maam drugi komplet oryginalnych DP. Wystarczy wydłubać prekaty, a główne poprzedni właściciel zdążył pogonić. Musiałbym jedynie wstawić tłumiki przelotowe w miejsce puszek po katach i wymienić plecionki bo głównie to one były powodem wymiany DP, ale to może kiedyś...
Głowiczki przed w trakcie i po uzbrojeniu

k03 przed reanimacją:

W trakcie...

... i po...

Siedzą już tam gdzie powinny.

W między czasie okazało się, że jedna z poduszek była walnięta, więc trzeba było zainwestować w nową
Silnik już na swoim miejscu, jutro wrzucę fotę.
W obroty poszło również zawieszenie, a zaciski nabrały kolorów

emilzizi, maam drugi komplet oryginalnych DP. Wystarczy wydłubać prekaty, a główne poprzedni właściciel zdążył pogonić. Musiałbym jedynie wstawić tłumiki przelotowe w miejsce puszek po katach i wymienić plecionki bo głównie to one były powodem wymiany DP, ale to może kiedyś...
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 21:10 przez metyoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
Przelot to przelot.Głośniej się nie zrobi.metyoo pisze:Wymianę DP mam rozpracowaną, ale póki co wolę jeździć na katalizatorach. mi to nie przeszkadza, więc niech sobie jest
U mnie na k03 też byłymetyoo pisze:Chodzi ci o pęknięcia na gorącej muszli? Są - niestety....
Na k04 nie mam
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 22:10 przez emilzizi, łącznie zmieniany 2 razy.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
Czarna strzeliła focha przed pierwszym odpaleniem. Leżący 6 tygodni rozrusznik zaprotestował i tym samym zapewnił sobie regenerację.
Bendiks nie wychodził, więc ostatni (mam nadzieję) wydatek poszedł na nowy bendiks i szczoty.
Obiecane zdjęcie silnika na swoim miejscu. Nieład artystyczny wokół, ale już ogarnięty
![Obrazek]()
Rozruchownik w proszku
![Obrazek]()
Nowy bendiks
![Obrazek]()
Nowy szczotkotrzymacz
![Obrazek]()
A w tak cudownym miejscu ulokowany jest rozrusznik (na pierwszym planie nowa poduszka)
![Obrazek]()
Próbowałem nagrać filmik z pierwszego rozruchu, ale de facto z całości nagrał się tylko dźwięk, bo telefon mi się obalił i nagrał śrubki
Najważniejsze, że gadzisko przemówiło bez większego kłopotu. Od jutra (mam nadzieję) zabieram się do reszty zawieszenia, przykręcenia półosiek i wału, i szpula na drogę
Bendiks nie wychodził, więc ostatni (mam nadzieję) wydatek poszedł na nowy bendiks i szczoty.
Obiecane zdjęcie silnika na swoim miejscu. Nieład artystyczny wokół, ale już ogarnięty

Rozruchownik w proszku

Nowy bendiks

Nowy szczotkotrzymacz

A w tak cudownym miejscu ulokowany jest rozrusznik (na pierwszym planie nowa poduszka)

Próbowałem nagrać filmik z pierwszego rozruchu, ale de facto z całości nagrał się tylko dźwięk, bo telefon mi się obalił i nagrał śrubki
Najważniejsze, że gadzisko przemówiło bez większego kłopotu. Od jutra (mam nadzieję) zabieram się do reszty zawieszenia, przykręcenia półosiek i wału, i szpula na drogę