[/center]
Chciałbym przedstawić swój nowy nabytek, a jest nim Audi A6 z 3 litrowym dieslem o oznaczeniu ASB, tiptronikiem oraz quattro. Rok produkcji samochodu to 2006 ( modelowy 2007 ) od 2014 roku w Polsce, sprowadzony ze Szwajcarii. Auto jest w moich rękach od 9 czerwca 2015 roku, na chwilę obecną przebieg wynosi 188 tyś km.
Wyposażenie:
- Pakiet S-LINE
- DVD x 2 w zagłówkach
- Podgrzewane siedzenia
- Skórzana kierownica multifunkcyjna
- Składane, podgrzewane lusterka
- Pełna elektryczna regulacja siedzeń
- Siedzenia skórzane
- Fotochromatyczne lusterka
- Tempomat
- Światła Bi-Xenonowe z doświetlaniem zakrętów
- Pakiet oświetlenia wewnątrz
- Przyciemnione szyby
- Aluminiowe Felgi 18"
Co do samego auta, jestem bardzo mile zaskoczony kulturą pracy silnika oraz jego osiągami, które są dla mnie zadowalające. W porównaniu do mojego poprzedniego samochodu - Mazdy 6 komfort jest o wiele większy nie wspominając o wyposażeniu czy osiągach. Najchętniej nie wysiadałbym z auta i jeździł cały czas, jedyne co mnie hamuje przed tym to spalanie, niestety w mieście gdzie odcinek 4,5 km potrafię jechać 45 min A6 spala mi ponad 12 l ropy. Mam nadzieję, że spalanie z czasem zmniejszy się

Jeśli chodzi o plany związane z autem :
- w przyszłym tygodniu wymieniam olej, już kupiłem 8l Motula 5w30 + filtr oleju Mann'a
- wymiana klocków hamulcowych przód i tył
- wymiana odbojów amortyzatorów
- kupno felg 16" oraz opon zimowych
Dodatkowo chce dokonać kilku zmian wizualnych:
- przyciemnic przednie szyby
- przyciemnic delikatnie tylne lampy
- wymienić grill na wersje Shadow Line
- okleić na czarno listwe z tyłu
- założyć zawieszenie gwintowane
Do tej pory udało wyczyścić fotele skórzane oraz je zakonserwować, do tego użyłem MEGUIAR'S Gold Class Rich Leather oraz MEGUIAR'S Gold Class Leather Conditioner. Efekt jest taki, że skóry odmłodniały o dobre kilka lat i kilkadziesiąc tyś km

Z lewej strony przed czyszczeniem, z prawej po ( zdjecia nie oddaja prawdziwego efektu gdyz nie mialem przy sobie aparatu tylko telefon i jakos jest srednia)
Do karoserii użyłem szamponu firmy Shine, a następnie nałożyłem wosk MEGUIARS
Cleaner Wax Paste.
A to moje poprzednie auto