Sterowanie w Kierownicy AUDI A6 C6 nie dziala od aktualizacj
Sterowanie w Kierownicy AUDI A6 C6 nie dziala od aktualizacj
Witam. Mam problem od wgrania nowej navigacji przestało działać sterowanie przyciskami w kierownicy. Czy jest możliwość uruchomienia tego w "zielonym menu" i gdzie tego ewentualnie szukać? Dziękuję za pomoc
Dziekuje wam bardzo wszystko gra i trąbi
Podpytam od razu w tym temacie nie bede zakładał nowego:
Mam to autko miesiąc i sprzedawca powiedział ze czujniki z tylu tylko pikają a nie wyświetlają wiem ze sa oryginalne jest jakaś opcja zeby włączyć to na ekranie i czy każda a6 jak ma telefon to czy ma Bluetooth? Bo mam oryginalny telefon audi a moze Bluetooth jest nieaktywny.j
Jak to sprawdzić te dwie funkcje w menu ukrytym?

Podpytam od razu w tym temacie nie bede zakładał nowego:
Mam to autko miesiąc i sprzedawca powiedział ze czujniki z tylu tylko pikają a nie wyświetlają wiem ze sa oryginalne jest jakaś opcja zeby włączyć to na ekranie i czy każda a6 jak ma telefon to czy ma Bluetooth? Bo mam oryginalny telefon audi a moze Bluetooth jest nieaktywny.j
Jak to sprawdzić te dwie funkcje w menu ukrytym?
Symeeek,
CO do parktronica, jest opcja wyświetlania, którą możesz zakodować przez VCDS ale to zależy czy Twój moduł to obsłuży.
Lista modułow :
4F0 910 283 A - 4 sensors, no graphical support
4F0 910 283 B - 4 / 8 sensors, no graphical support or flash on board
4F0 910 283 C - 8 sensors, graphical support
4F0 910 283 D - 4 sensors, graphical support
4F0 910 283 E - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 F - 4 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 G - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 H - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
Co do bluetooth :
Jeżeli masz telefon w podłokietniku to nie masz bluetooth. Ale z racji tego, że masz telefon to masz mniej rezania by bluetooth założyć. Wystarczy zakupić moduł bluetooth, zmienić parę pinów i trybi
CO do parktronica, jest opcja wyświetlania, którą możesz zakodować przez VCDS ale to zależy czy Twój moduł to obsłuży.
Lista modułow :
4F0 910 283 A - 4 sensors, no graphical support
4F0 910 283 B - 4 / 8 sensors, no graphical support or flash on board
4F0 910 283 C - 8 sensors, graphical support
4F0 910 283 D - 4 sensors, graphical support
4F0 910 283 E - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 F - 4 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 G - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 H - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
Co do bluetooth :
Jeżeli masz telefon w podłokietniku to nie masz bluetooth. Ale z racji tego, że masz telefon to masz mniej rezania by bluetooth założyć. Wystarczy zakupić moduł bluetooth, zmienić parę pinów i trybi

Symeeek,
Jak nie masz kabla vcds to musisz :
podniesc podloge bagaznika odkrecic prawa szyne bagaznika poluzowac boczek odciągnąc i wypiac parktronik i odczytać numer jaki posiadasz. Na 99% będziesz miał z końcówką B. Więc kabelkiem tego nie odblokujesz.
viewtopic.php?t=55687
Jak nie masz kabla vcds to musisz :
podniesc podloge bagaznika odkrecic prawa szyne bagaznika poluzowac boczek odciągnąc i wypiac parktronik i odczytać numer jaki posiadasz. Na 99% będziesz miał z końcówką B. Więc kabelkiem tego nie odblokujesz.
Symeeek pisze:I kwestia czy znajdę gdzieś instrukcje odnośnie montażu i zmiany tych pinów Bluetooth?
viewtopic.php?t=55687