Za sztukę?kamil666 pisze:Chyba 1k to trochę mało. Znajomy płacił ostatnio ok 1700 zł.

One są pewnie takie same wszędzie i pewnie z tego samego materiału... na .us stronach widziałem analizę problemu, który leży w niewystarczającej twardości materiału. Wyrabia się miejsce ryglowania, przez co zaczyna być problem z osiągnięciem prawidłowego przestawienia wałka rozrządu. Są zestawy naprawcze na rynku .us, lepszej jakości, ale wychodzi podobnie jak w ASO... jak nie drożejrado251 pisze:Czy orientuje się ktoś czy w 2.4 BDW też te wariatory się wymienia ?
Dzięki wielkie za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Jakie mogą być konsekwencje jak wariator padnie ? Łańcuch przeskoczy, czy coś w tym stylu ?0x4B25A pisze:One są pewnie takie same wszędzie i pewnie z tego samego materiału... na .us stronach widziałem analizę problemu, który leży w niewystarczającej twardości materiału. Wyrabia się miejsce ryglowania, przez co zaczyna być problem z osiągnięciem prawidłowego przestawienia wałka rozrządu. Są zestawy naprawcze na rynku .us, lepszej jakości, ale wychodzi podobnie jak w ASO... jak nie drożej
Ślimak40 pisze:Jeśli już wariator padnie, to łańcuch nie przeskoczy... nie działają prawidłowo zmienne fazy rozrządu przez co auto ma mniejszą moc...
Dzięki za odpowiedź. Uspokoiliście mnie trochę.0x4B25A pisze:Dokładnie tak. Poza tym, wariatory można wymienić już na zamontowanym silniku, bez potrzeby jego wyciągania...