[ AUK 3.2 FSI 256KM] Co ile wymiana rozrządu + Jaki olej?
[ AUK 3.2 FSI 256KM] Co ile wymiana rozrządu + Jaki olej?
Witam,
szukałem na forum ale jakoś nie wynalazłem tego czego szukam a mianowicie informacji co ile się wymienia rozrząd w silniku AKU 3.2 FSI, wiem że nie jest to najtańsza zabawka i że części tylko i wyłącznie brać z ASO.
Pytanie jeszcze takie, jaki olej lać? słyszałem że Castrol syfi silnika, do innego mojego autka leje Motul i w sumie jestem zadowolony.
szukałem na forum ale jakoś nie wynalazłem tego czego szukam a mianowicie informacji co ile się wymienia rozrząd w silniku AKU 3.2 FSI, wiem że nie jest to najtańsza zabawka i że części tylko i wyłącznie brać z ASO.
Pytanie jeszcze takie, jaki olej lać? słyszałem że Castrol syfi silnika, do innego mojego autka leje Motul i w sumie jestem zadowolony.
Teoretycznie dożywotni... w praktyce różnie może być... ale powinien te 200kkm przejechać... Części jak najbardziej z ASO (poprawione) lub bezpośrednio od producenta. Poczytaj temat o rozrządach w 3.0TDi. Producent ten sam będzie raczej...McPower pisze:szukałem na forum ale jakoś nie wynalazłem tego czego szukam a mianowicie informacji co ile się wymienia rozrząd w silniku AKU 3.2 FSI, wiem że nie jest to najtańsza zabawka i że części tylko i wyłącznie brać z ASO.
No i bardzo dobrze robisz... jak najbardziej Motul Specific jestMcPower pisze:Pytanie jeszcze takie, jaki olej lać? słyszałem że Castrol syfi silnika, do innego mojego autka leje Motul i w sumie jestem zadowolony.

wielkie dzięki za odpowiedź
ja mam nalatane 220k właśnie się przymierzam do sprawdzenia historii po VIN,ie więc powinienem sie dowiedzieć co było robione
Jeśli był byś jeszcze taki uprzejmy i mógł mi podać numer odpowiedniego oleju do mojego motoru to był bym wdzięczny, wiem że lany był juz od dłuższego czasu pełen syntetyk.
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)

Jeśli był byś jeszcze taki uprzejmy i mógł mi podać numer odpowiedniego oleju do mojego motoru to był bym wdzięczny, wiem że lany był juz od dłuższego czasu pełen syntetyk.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro