[A6 C5] [2.5TDI] Termostat a temperatura cieczy i oleju
-
krzysiekgoz
- Forum Audi A6 / A7

Z tego co się oczytałem i w logice zrozumiałem,to jest niebezpieczne tzn odginanie paska nie jest "bezpieczne" dla układu rozrządu.Według Ciebie jest możliwe,wole się dopytać pewnych ludzi co do ich myślenia w tej sprawie
.Dlatego chciałem zaczerpnąć opinii co do tego tematu,ponieważ jestem przed wymiana termostatu ale czy lepiej poczekać do rozrządu o to jest pytanie,czy działać od razu??
.Pozdrawiam Krzysiek PS PIOTRUÂŚ daj cynka co z tym powinno być mimo tego że pisałeś wielokrotnie 
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Co w odginaniu paska może byc niebezpieczne. Przecierz nie będzie go trzeba wyginac niewiadomo jak tylko i wyłacznie troszkę żeby wyciągnąc ten metalowy element.
Z niedogrzanym silnikiem nie bardzo chce jeździc bo i spalanie jest dużo większe i jak olej nie osiąga swojej optymalnej temp może cos ze smarowaniem się dziać.
Ale chętnie poznam opinie innych. Nie bardzo chce mi się zrzucać rozrząd bo kupiłem go nie dawno a z tego co wiem od poprzedniego właściciela jest zrobione na nim koło 40tys wiec szkoda wymieniac paski i rozbierac przód.
Z niedogrzanym silnikiem nie bardzo chce jeździc bo i spalanie jest dużo większe i jak olej nie osiąga swojej optymalnej temp może cos ze smarowaniem się dziać.
Ale chętnie poznam opinie innych. Nie bardzo chce mi się zrzucać rozrząd bo kupiłem go nie dawno a z tego co wiem od poprzedniego właściciela jest zrobione na nim koło 40tys wiec szkoda wymieniac paski i rozbierac przód.
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Co masz na mysli pytając: "czy wskazanie płynu chłodzącego jest dobre?". Przy sprawnym termostacie i czujniku po nagrzaniu powinno skazywac 90*C
Jak masz uwalony termostat to płyn idzie od razu na chłodnice i niema szans sie zagrzac tym bardziej przy tych temp jakie mamy teraz.
Obstawiamuwalony termostat ale czujnik jak będzie uszkodzony to tez wskazówka nie drgnie.
Jak masz uwalony termostat to płyn idzie od razu na chłodnice i niema szans sie zagrzac tym bardziej przy tych temp jakie mamy teraz.
Obstawiamuwalony termostat ale czujnik jak będzie uszkodzony to tez wskazówka nie drgnie.