Oczywiście nic nie zmienia faktu, ze wizyta u gazownika musi być

U mnie również. Gaz odcina wtedy i tylko wtedy gdy zbiornik jest pustyMazdomania pisze:Moja idzie do końca na LPGWSGarage pisze:Nie spotkałem się jeszcze z mocniejszym autem, które by nie odłączało gazu przy obrotach powyżej 6000
Nowa nie znaczy dobra. Jedź do dobrego serwisu na sprawdzenie.milio7 pisze:Myśle ze to wszystko jest ok, ponieważ instalacja gazowa jest praktycznie nowa.
No nie wiem czy to aż tak ważne , ja mam nowy reduktor KME silver , Stag 300 , Valteki czerwone i też kilka razy mi przełączył na PB ale w moim przypadku dochodzi podniesienie mocy bo auto jest po programie na może 180km . Tak czy siak ja stawiam na wtryskiwacze bo przy 150 km dawały rade ale tu już nie dają ,może stare już są i nie wyrabiają .Piotrek KNB pisze:Reduktor masz za mały po prostu i tyle.
Tak , generalnie masz całkowitą racjęmrporpoise pisze:Patryk1981, Sam reduktor może sobie być do 200 kucy, pozostaje jeszcze kwestia montażu instalacji, miejsca wiercenia kolektora, długości wężyków, średnicy przewodów itd.
Niekoniecznie gazownik uleczył problem. Widocznie spadek ciśnienia jest spory , reduktor za słaby. Podniósł ciśnienie na reduktorze aby jakoś to chodziło. Czy jest ok musiałbyś wiedzieć jaki jest spadek ciśnienia przy bucie w podłogę. Duży spadek zwykle równa się dużemu przerostowi ciśnienia po zamknięciu przepustnicy co może powodować problemy z otwarciem wtryskiwaczy lpg przez pewien czas po ostrym depnięciu (moze być odczuwalne jako szarpnięcie ).fan_quattro pisze:I ja dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji. Jakieś 2 tygodnie temu zaczęło mi przerzucać na benzynę podczas mocnego przyspieszania przy około 5000 obrotów, a kiedy było mniej gazu w zbiorniku to przy 4000. Kiedy zbiornik był pełny nie przełączało i ciągnął na gazie do samego końca tak jak do tej pory. A do tej pory przełączało na PB przy 4-5 tys obrotów tylko jeśli w zbiorniku było <5 l gazu i tak na zdrowy rozum powinno być (spadek ciśnienia a duży pobór chwilowy). Instalka STAG+HANA+AC-R01 na FARO 8mm.
Pomogło ustawienie ciśnienia (coś na kompie i śrubką na imbus pośrodku "dekla" reduktora AC- R01). Gazownikowi zajęło to może 2 minuty i znów można ciągnąć na LPG do końca:) Instalacja na gwarancji więc obyło się bezkosztowo.