Niejeden z nas borykał się z problemem uszkodzonego sterownika ABS. Mojego niestety już nie dało się naprawić, bo już kiedyś był regenerowany i drugie podejście się nie udało. Oczywiście palił się abs i asr. Znalazłem, drugi taki sam z takimi samymi numerami zarówno pompy jak i sterownika. Wymiana banalnie prosta. Tylko po wymianie oczywiście abs zgasł, ale pali się asr. Co może być bezpośrednią przyczyną ? Vag pokazuje dwa błędy jeden coś o połączeniu ze skrzynia - Błąd sporadyczny, i drugi coś o lampce hamulca. Proszę o pomoc jeśli ktoś już to przerabiał
Problem z ASR po wymianie sterownika ABS
Problem z ASR po wymianie sterownika ABS
Witajcie ! 
Niejeden z nas borykał się z problemem uszkodzonego sterownika ABS. Mojego niestety już nie dało się naprawić, bo już kiedyś był regenerowany i drugie podejście się nie udało. Oczywiście palił się abs i asr. Znalazłem, drugi taki sam z takimi samymi numerami zarówno pompy jak i sterownika. Wymiana banalnie prosta. Tylko po wymianie oczywiście abs zgasł, ale pali się asr. Co może być bezpośrednią przyczyną ? Vag pokazuje dwa błędy jeden coś o połączeniu ze skrzynia - Błąd sporadyczny, i drugi coś o lampce hamulca. Proszę o pomoc jeśli ktoś już to przerabiał
Cześć,
Pompą to najgory model czyli 111 C a sterowanie z końcówka 285. Zgadaza sie SASH997 przekodowalem na automat, asr zgasl, i działa ale ńie mogę go wyłączyć. Ale to już nie istotne.
Po wymianie pompy chciałem ją odpowietrzyć, wg zaleceń, tj basic settings, blok 02, ale niestety nie idzie. W 4 okienkach jakie są grupie 02 wyświetla mi sie odpowiednio od lewej...
ERROR. GROUP 002. NOT. AVAIlABLE.
pompa nie była całkiem sucha, wiec sie zastanawiam czy kombinować teraz innym metodami ?
Pompą to najgory model czyli 111 C a sterowanie z końcówka 285. Zgadaza sie SASH997 przekodowalem na automat, asr zgasl, i działa ale ńie mogę go wyłączyć. Ale to już nie istotne.
Po wymianie pompy chciałem ją odpowietrzyć, wg zaleceń, tj basic settings, blok 02, ale niestety nie idzie. W 4 okienkach jakie są grupie 02 wyświetla mi sie odpowiednio od lewej...
ERROR. GROUP 002. NOT. AVAIlABLE.
pompa nie była całkiem sucha, wiec sie zastanawiam czy kombinować teraz innym metodami ?
Re: Problem z ASR po wymianie sterownika ABS
Witam chciał bym się podpiąć pod ten temat. Jakiś czas temu padł sterownik pompy ABS był juz regenerowany przez poprzedniego właściciela i padł do końca i na desce paliła mi się tylko kontrolka od ABS- u a od trakcji nie włączenie lub wyłączenie przyciskiem nic nie daje. Teraz kupiłem używany sterownik miał takie same numery on jak mój stary po zamontowaniu ABS zgasł i działa ale trakcja nadal nic...>? Przy odpalaniu tylko zapala sie ABS a kontrolka od trakcji nie. Komp nie ma żadnych błędów. miał ktoś taki przypadek 
Sprawdzę jak tam to wygląda podejrzewam jeszcze że może mimo numerów i pasującej wtyczki kupiłem sterownik ale od auta gdzie był tylko ABS ale z 2 strony dlaczego jak jeździłem z uszkodzonym na desce paliła się tylko kontrolka ABS - ubendzji pisze:czy w blokach pomiarowych ABS przycisk dziala? grupa 003 poz.3 - 0 przycisk nieaktywny , 1 przycisk aktywny
kodowanie masz 00003?
Chodzi Ci o przycisk ASR ? 0 działa 1 nie działa
ta o którą pytasz jest 2.4 bez qutro która miałem i sprzedałem a że chciałem aby wszystko działało kolejnemu właścicielowi chciałem do końca rozwiązać ten problem ale w numerze jest 230bendzji pisze:no to możliwe że bez ASR jest , a ten który miałeś też mógł być wymieniany chociaż numer sterownika ten sam ,
Aha większość pomp ma 220 w numerze a nie 230 ( 0265230422)?
Ty masz Quattro tak? może tu jest problem - jaki masz to kodowanie u siebie?