Problem z ASR po wymianie sterownika ABS
tak jest jak pisałeś przycisk działa ale nic poza tym sie nie dziejebendzji pisze:czy w blokach pomiarowych ABS przycisk dziala? grupa 003 poz.3 - 0 przycisk nieaktywny , 1 przycisk aktywny
kodowanie masz 00003?
[ Dodano: 2016-01-26, 19:23 ]
zapytam jeszcze z innej beczki u mnie w 2.8 czasem mam problem przy odpalaniu czasem zapala idealnie nic sie ie dzieje a czasem odpala ale tak jak by chciała zaraz zgasnąć i przy tym przygasają zegary. Błędów brak, zawór odpowietrzenia zbiornika podmieniłem i to samo.bendzji pisze:ok po patrzyłem na profil i zwątpiłem
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
wszystko powinno chodzić....możliwe że jest jakaś różnica w pinach , sprawdzałem po schematach i są rzeczywiście jakieś drobne zmiany ale skoro kontrolka ABS działa to chyba nie tędy droga , przycisk tez w blokach pomiarowych
Jedyne co można domniemywać to jakaś niezgodność sterownika z samą pompą , ale skoro z praktycznie takiego samego auta.... kodowanie rozumiem prawidłowe?
Jedyne co można domniemywać to jakaś niezgodność sterownika z samą pompą , ale skoro z praktycznie takiego samego auta.... kodowanie rozumiem prawidłowe?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
aha czyli myślisz że sterownik jest dla ABS/ASR a pompa tylko ABS? Musialbyś podać kody z wlepki:
1AH - ABS/EDL
1AJ - ABS/ASR/EDL
1AH - ABS/EDL
1AJ - ABS/ASR/EDL
Ostatnio zmieniony 28 sty 2016, 16:11 przez bendzji, łącznie zmieniany 1 raz.
sadzę że sterownik jest tylko dla ABS a co jest grane z ASR nie mam pojęcia żadnego błedu żadnej kontroli. Przy zapalaniu auta tez nic sie nie pokazywało. A jak walniety sterownik i jest asr w aucie to palą sie dwie kontrolkibendzji pisze:aha czyli myślisz że sterownik jest dla ABS/ASR a pompa tylko ABS?