Mazdomania pisze:Jakie masz błędy w VAG-uIle paliwa w zbiorniku
Odpal go na gazie w trybie awaryjnym.
Dlaczego? Od prawie 8 lat jeżdżę autami z gazem i nigdy w zimie nie miałam problemów z odpalaniem na nim auta.radek_s4 pisze:Odpalenie go na gazie przy ujemnych temperaturach jest niewykonalne ...
No zawsze w moich 4.2 tez nie bylo problemow z odpaleniem na gazie a to pierwsza moja 1.8t do jazdy na codzien i myślałem ze to normalne że nie chce w mrozie na gazie zaskoczyć za pierwszym razem. Jak ja sie dlugo pomęcz to zapali ale szkoda silnika 😞 sprawdzę jutro vagiem co pokarze i dam znać.Mazdomania pisze:15 litrów to +/- rezerwa chyba, więc za mało przy aucie zasilanym gazem i pompkę paliwa można szybko "ubić".Dlaczego? Od prawie 8 lat jeżdżę autami z gazem i nigdy w zimie nie miałam problemów z odpalaniem na nim auta.radek_s4 pisze:Odpalenie go na gazie przy ujemnych temperaturach jest niewykonalne ...
Ja bym sprawdziła błędy na VAG-u, jeśli nie ma, odpaliła auto awaryjnie na LPG, jeśli odpali i chodzi dobrze to sprawdziła filtr i pompkę paliwa.
No rok juz chyba minal ... Od wymiany tylko zastanawia mnie to ze najgorzej na benzynie chodzi do 3,5 tys ... Najczęściej wtedy kuleje powyżej wkręca sie ladnie. Musze pomyśleć nad tym układem ... A cewki raczej powinny być ok ?Mazdomania pisze:metyoo, jak za pierwszym razem od razu na gazie złapie i będzie równo pracował to nie zamarznie parownik, ale jak za pierwszym nie załapie, pójdzie gaz który przy rozprężaniu ma chyba -30 to wtedy faktycznie parownik zamrozi. Choć zawsze można go polać gorącą wodąKurcze miałam 2 auta, które tylko na gazie chodziły i całą zimę tylko na gazie odpalały i nie było problemu
![]()
radek_s4, Kiedy w aucie filtr paliwa wymieniałeś ? Skoro w lecie auto normalnie odpala na LPG i chodzi dobrze, a na paliwie ma problemy i z paleniem na zimnym i później na ciepłym nie chodzi jak trzeba to na moje coś z układem paliwowym - choć mogę się mylić.
Mialem juz tyle silnikow i nigdy nie spotkałem sie z takimi objawami nawet przy odlaczonej przeplywce czyżby w tym małym bylo inaczej ? ... Komputer nie wykazywał problemów z nią wcześnie... I chyba na gazie by byl ten sam efekt ? Kupiłem właśnie filtr paliwa zacznę od tegorafoo pisze:sprawdz przeplywomierz powietrza