Jak dostali się do środka? Auto zamknąłem, sprawdzone, a zastałem otwarte, jak gdyby nic.
Okradziono Audi A6 C5 pod Ikea Gdańsk/Matarinia + pytanie!
-
TadzioNorek
- Forum Audi A6 / A7

po pierwsze klucz uniwersalny jak pisali koledzy wyzej,do zakupu na różnych aukcjach...nawet tych chinskich...po drugie kiedyś magik od alarmów mi tłumaczył że w C5 z alarmem fabrycznym wystarczy łamakiem przekrecic zamek aby otworzyc samochod i rozbroic alarm
nie wiem czy to prawda,czy raczej propaganda w celu załozenia dodatkowego alarmu 
-
Anielski
-
TadzioNorek
- Forum Audi A6 / A7

z czystej ciekawości sprawdze u siebie...chociaz pamiętam ze w zimie kiedys nie mogłem z pilota otworzyc i przekreciłem normalnie kluczem w drzwiach...nie pamietam ile czasu od tego odpaliłem samochód,ale nic nie wyło a alarm mam sprawnyvikus pisze:Nie jest tak do końca. Jeśli auto zostało zamkinięte z tzw pilota a po poście kolegi pokrzywdzonego tak wynika to po otwarciu z kluczyka (łamaka) włącza się alarm jeśli nie zostanie włączony zapłon w przeciągu chyba 15 sekund.
-
TadzioNorek
- Forum Audi A6 / A7

pokusiłem sie o sprawdzenie i wyszło tak jak myslałem...zamknałem pilotem,odczekałem aż sie zazbroi,otworzyłem kluczem i wsiadłem sobie do środka...po około 50 sekundach dałem sobie spokój,bo ile można czekac...alarm fabryczny,pełne kodowanie z bajerami jak blokowanie rygli i zamykanie szyb z pilota...wnioski zostawiam dla innychvikus pisze:Nie jest tak do końca. Jeśli auto zostało zamkinięte z tzw pilota a po poście kolegi pokrzywdzonego tak wynika to po otwarciu z kluczyka (łamaka) włącza się alarm jeśli nie zostanie włączony zapłon w przeciągu chyba 15 sekund.
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 450KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jest dokładnie tak jak kolega wyżej pisze.... kluczem rozbraja się alarm i właśnie dla tego alarm fabryczny jak i immobiliser fabryczny to nie zabezpieczenie (jeżeli ktoś znajdzie patent na 1 audi to ma na wszystkie). Jak wynika z materiałów dostępnych w necie otworzenie drzwi to kilka sekund, a zdeaktywowanie immo około 20 sek.
Jakieś 3 lata temu bratu kradli audi A4 B6... zamek drzwi otworzony został bez żadnych uszkodzeń, a wkładka zamka w stacyjce niestety została wyrwana wraz z pętlą immo (można było zapłon śrubokrętem załączyć wraz z odblokowaniem kierownicy). Auto uratowało bardzo prymitywne zabezpieczenie. O ile takie zabezpieczenie uratuje przed kradzieżą całego auta to przed włamaniem chyba może pomóc jedynie alarm.
Aby choć trochę poprawić funkcjonalność oryginalnego alarmu można przeciąć przewód (sygnał otwórz) od zamka drzwi kierowcy do modułu komfortu - wówczas kluczykiem alarmu się nie wyłączy (trzeba tylko pamiętać o tym kiedy pilot się wyładuje
)
Jakieś 3 lata temu bratu kradli audi A4 B6... zamek drzwi otworzony został bez żadnych uszkodzeń, a wkładka zamka w stacyjce niestety została wyrwana wraz z pętlą immo (można było zapłon śrubokrętem załączyć wraz z odblokowaniem kierownicy). Auto uratowało bardzo prymitywne zabezpieczenie. O ile takie zabezpieczenie uratuje przed kradzieżą całego auta to przed włamaniem chyba może pomóc jedynie alarm.
Aby choć trochę poprawić funkcjonalność oryginalnego alarmu można przeciąć przewód (sygnał otwórz) od zamka drzwi kierowcy do modułu komfortu - wówczas kluczykiem alarmu się nie wyłączy (trzeba tylko pamiętać o tym kiedy pilot się wyładuje