Dzisiaj między godziną 15-16 okradziony został pojazd Audi A6 C5.
Zaparkowany był pod Ikea w Gdański - Matarnia.
W aucie był zapakowany cały kompletny wózek dziecięcy z gondolą oraz fotelikiem samochodowym.
Całość była nowa, ledwo co kupiona w innym sklepie. Zaparkowaliśmy, by wpaść po 3 rzeczy...
Tak wygląda zestaw

Wartość całego zestawu to 2800zł!
CHICCO 2013 Trio Living Smart (3w1). Z racji, ze to był ostatni zestaw wszystko było zapakowane nie w kartony, a zafoliowanie i ładnie spakowane.
Do tego żona dostała masę gratisów z których się bardzo cieszyła. To też wzięli...
Auto zamknąłem po jego opuszczeniu, bo jeszcze żona sprawdziła pociągając za klamkę.
Auto nie nosiło znamion włamania, przyszedłem akurat na chwilę odłożyć coś i zauważyłem po otwarciu bagażnika, że cała zawartość zniknęła.
Auto zastałem już ja otwarte i opróżnione.
Zatem mam pytanie. Jak ktoś mógł się dostać do środka?
Czy ktoś był w okolicy z skanerem i w momencie kiedy użyłem pilot doszło do przechwycenia sygnału?
ÂŻaden zamek nie był uszkodzony (w drzwiach i klapie). Od tak, jakby ktoś otworzył sobie auto innym pilotem...
Oczywiście od razu zgłosiłem to na policję, zabezpieczono już materiały video, lecz niestety trapi mnie ciągle jedna sprawa.
Jak dostali się do środka? Auto zamknąłem, sprawdzone, a zastałem otwarte, jak gdyby nic.
Co w takim przypadku? VAGiem zdekodować wszystkie kluczyki i tylko zakodować jeden?
Nie ma pomysłu, a jestem ogólnie wkurzony i przerażony, że ktoś tak sobie otworzył auto!
Poradźcie!