Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[A6 C6} Proba kradziezy - czy moga skopiowac klucz?

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 02 cze 2014, 12:53

taaa, albo wąż/pająk w aucie, byle, żeby kąsało i to konkretnie <okok>

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 02 cze 2014, 19:23

Moze zacznijmy wyciagac aku ?:D i wsadzajmy jakas pasc jedynie na podtrzymanie ale bez mozliwosci rozruchu

Auris1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbyszek
Rocznik: 2005
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna

Post autor: Auris1986 » 02 cze 2014, 20:10

Najlepiej wynająć Rumuna z kałasznikowem na tylnym siedzeniu, jakby poszukał to wcale tak drogo nie jest <wnerw>

puchaty106
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: puchaty106 » 16 cze 2014, 14:14

Panowie a nie lepiej zainstalowac wlasny system wylaczania np pompy na zasadzie ukrytego wlacznika?? Moim zdaniem najlepszy patent ale AC tez warto miec bo zwsze laweta zostaje.

andia61
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2005
Silnik: 2.7TDI 163KM

Post autor: andia61 » 16 cze 2014, 17:46

Zmień sobie miejsce położenia obd z dokładaną końcówką to jedynie moga ci pogryść kierownice ze złości jak nie odjadą.

Awatar użytkownika
Denver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Denver » 06 lip 2014, 07:56

Kiedyś czytałem o desce z gwoździami pod pokrowcem :D

Awatar użytkownika
Teacher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Teacher » 07 lip 2014, 12:45

Denver pisze:Kiedyś czytałem o desce z gwoździami pod pokrowcem :D

Styropian z haczykami lepszy, bo to broń podwójnego działania ;) Kupujemy sporą ilość haczyków na szczupaka i prostujemy. Następnie umieszczamy je w cienkiej tafli styropianu (podklejonej grubszym kartonem albo cienką pilśnią) grotem w górę i pakujemy pod pokrowiec fotela kierowcy. Jak ktoś się wrąbie do auta i posadzi zad na fotelu, to haczyki wejdą mu w tyłek. Odruchowo koleś się podniesie (bo zaboli konkretnie) a wtedy haczyki dzięki zadziorom wyjdą ze styropianu i pozostaną w tyłku. Na nieszczęście dla wrażego włamywacza będzie on musiał ponownie usiąść na zadzie ze względu na małą ilość miejsca na fotelu kierowcy <cwaniak> Kto był na rybach to wie, jak ciężko jest taki haczyk usunąć. Wystarczy tylko pamiętać, aby samemu się na to nie złapać we własnym aucie :)

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 07 lip 2014, 18:07

Teacher pisze:
Denver pisze:Kiedyś czytałem o desce z gwoździami pod pokrowcem :D

Styropian z haczykami lepszy, bo to broń podwójnego działania ;) Kupujemy sporą ilość haczyków na szczupaka i prostujemy. Następnie umieszczamy je w cienkiej tafli styropianu (podklejonej grubszym kartonem albo cienką pilśnią) grotem w górę i pakujemy pod pokrowiec fotela kierowcy. Jak ktoś się wrąbie do auta i posadzi zad na fotelu, to haczyki wejdą mu w tyłek. Odruchowo koleś się podniesie (bo zaboli konkretnie) a wtedy haczyki dzięki zadziorom wyjdą ze styropianu i pozostaną w tyłku. Na nieszczęście dla wrażego włamywacza będzie on musiał ponownie usiąść na zadzie ze względu na małą ilość miejsca na fotelu kierowcy <cwaniak> Kto był na rybach to wie, jak ciężko jest taki haczyk usunąć. Wystarczy tylko pamiętać, aby samemu się na to nie złapać we własnym aucie :)
No masakra :) <rotfl> <hahaha>
Warsztat, naprawy Audi A6.

sowa1

Post autor: sowa1 » 16 wrz 2014, 22:56

Gorzej jak komuś pożyczymy auto i zapomnimy go uprzedzić, albo żona wsiądzie...

Awatar użytkownika
cosinus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: cosinus » 14 paź 2014, 13:24

Czyli tak naprawdę nie ma żadnego sposobu, aby w 100% uchronić się przed kradzieżą? Można ją tylko ewetualnie utrudniać... Ja na szczęście garażuję mojego, to zawsze jedna przeszkoda więcej. Ale w sumie samochód można zwinąć też np. spod sklepu... I kicha.

greatestsx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Skrzynia: S-tronic

Post autor: greatestsx » 05 lis 2014, 15:25

Jak ktos wyzej napisal, wkladki w stacyjce i w drzwiach sa takie same w kazdej c6. Natomiast roznia sie kodowania kluczyka, sa slabsze i lepsze. Pewnego czasu chcialem sobie dorobic kluczyk do swojej pojechalem do bardzo dobrego specjalisty, co robi w branzy 30 lat ponad, ma wszystkie klucze, po rzuceniu okiem na stacyjke mowi co za model jakie kodowanie i jaka czestotliwosc i akurat u mnie powiedzial ze rok produkowali takie i ze jemu by to zjaelo duzo czasu zakodowanie nowego kluczyka i by musial wziac za to z 1500zl, a w aso chcieli 700 to mi powiedzial zebym jechal do ASO bo tam wysla mi z Niemiec kluczyk pod moj VIN i tak tez zrobili.
Dodatkowo mam taka opcje ze z kluczyka nie uzywajac pilota, tylko grota, moge zamknac zamochod ale juz nie otworze go grotem, tak samo jak zamkne pilotem to nie otworze grotem, dziala tylko w jedna strone, jakoos jest wylaczone ale nigdzie w kodowaniu tego nie ma i on tez mowi ze nie ma takiej ocpji zeby to wylaczyc, ale jak sie otworzy drzwi, tzn sa uchylone i sie przekreci kluczyk to dziala i zamykanie i otwieranie ewidentnie i ten 30 letni specjalista bardzo sie zdziwil bo wyglada faktycznie jakby dla bezpieczenstwa bylo wlasnie otwieranie z kluczyka wylaczone. Jedynie kluczykiem u mnie mozna otworzyc bagaznij, ale od razu wlacza sie alarm no i do samochodu sie nie dostanie bo siedzenie tez sa zamkniete kluczykiem. Co ciekawe w mojej starej b4 z 93 roku siedzenia zamykaly sie z centralnego zamka za kazdym razem automagicznie a tu w c6 trzeba mechanicznie grotem.

biggie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: biggie » 09 lis 2014, 15:44

Witam jestem swiezy tutaj :| i chcialem zapytac kolegow czy c5ki tez kradna jescze? <mysli>

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 09 lis 2014, 16:15

biggie pisze:Witam jestem swiezy tutaj :| i chcialem zapytac kolegow czy c5ki tez kradna jescze? <mysli>
Oj tak <stres> jeśli chodzi o C5 to jest gigantyczny rynek zbytu na części zamienne. :|
Warsztat, naprawy Audi A6.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl