[A6 C6} Proba kradziezy - czy moga skopiowac klucz?
-
puchaty106
- Forum Audi A6 / A7

Denver pisze:Kiedyś czytałem o desce z gwoździami pod pokrowcem :D
Styropian z haczykami lepszy, bo to broń podwójnego działania
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
No masakraTeacher pisze:Denver pisze:Kiedyś czytałem o desce z gwoździami pod pokrowcem :D
Styropian z haczykami lepszy, bo to broń podwójnego działaniaKupujemy sporą ilość haczyków na szczupaka i prostujemy. Następnie umieszczamy je w cienkiej tafli styropianu (podklejonej grubszym kartonem albo cienką pilśnią) grotem w górę i pakujemy pod pokrowiec fotela kierowcy. Jak ktoś się wrąbie do auta i posadzi zad na fotelu, to haczyki wejdą mu w tyłek. Odruchowo koleś się podniesie (bo zaboli konkretnie) a wtedy haczyki dzięki zadziorom wyjdą ze styropianu i pozostaną w tyłku. Na nieszczęście dla wrażego włamywacza będzie on musiał ponownie usiąść na zadzie ze względu na małą ilość miejsca na fotelu kierowcy
Kto był na rybach to wie, jak ciężko jest taki haczyk usunąć. Wystarczy tylko pamiętać, aby samemu się na to nie złapać we własnym aucie
Warsztat, naprawy Audi A6.
-
greatestsx
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Skrzynia: S-tronic
Jak ktos wyzej napisal, wkladki w stacyjce i w drzwiach sa takie same w kazdej c6. Natomiast roznia sie kodowania kluczyka, sa slabsze i lepsze. Pewnego czasu chcialem sobie dorobic kluczyk do swojej pojechalem do bardzo dobrego specjalisty, co robi w branzy 30 lat ponad, ma wszystkie klucze, po rzuceniu okiem na stacyjke mowi co za model jakie kodowanie i jaka czestotliwosc i akurat u mnie powiedzial ze rok produkowali takie i ze jemu by to zjaelo duzo czasu zakodowanie nowego kluczyka i by musial wziac za to z 1500zl, a w aso chcieli 700 to mi powiedzial zebym jechal do ASO bo tam wysla mi z Niemiec kluczyk pod moj VIN i tak tez zrobili.
Dodatkowo mam taka opcje ze z kluczyka nie uzywajac pilota, tylko grota, moge zamknac zamochod ale juz nie otworze go grotem, tak samo jak zamkne pilotem to nie otworze grotem, dziala tylko w jedna strone, jakoos jest wylaczone ale nigdzie w kodowaniu tego nie ma i on tez mowi ze nie ma takiej ocpji zeby to wylaczyc, ale jak sie otworzy drzwi, tzn sa uchylone i sie przekreci kluczyk to dziala i zamykanie i otwieranie ewidentnie i ten 30 letni specjalista bardzo sie zdziwil bo wyglada faktycznie jakby dla bezpieczenstwa bylo wlasnie otwieranie z kluczyka wylaczone. Jedynie kluczykiem u mnie mozna otworzyc bagaznij, ale od razu wlacza sie alarm no i do samochodu sie nie dostanie bo siedzenie tez sa zamkniete kluczykiem. Co ciekawe w mojej starej b4 z 93 roku siedzenia zamykaly sie z centralnego zamka za kazdym razem automagicznie a tu w c6 trzeba mechanicznie grotem.
Dodatkowo mam taka opcje ze z kluczyka nie uzywajac pilota, tylko grota, moge zamknac zamochod ale juz nie otworze go grotem, tak samo jak zamkne pilotem to nie otworze grotem, dziala tylko w jedna strone, jakoos jest wylaczone ale nigdzie w kodowaniu tego nie ma i on tez mowi ze nie ma takiej ocpji zeby to wylaczyc, ale jak sie otworzy drzwi, tzn sa uchylone i sie przekreci kluczyk to dziala i zamykanie i otwieranie ewidentnie i ten 30 letni specjalista bardzo sie zdziwil bo wyglada faktycznie jakby dla bezpieczenstwa bylo wlasnie otwieranie z kluczyka wylaczone. Jedynie kluczykiem u mnie mozna otworzyc bagaznij, ale od razu wlacza sie alarm no i do samochodu sie nie dostanie bo siedzenie tez sa zamkniete kluczykiem. Co ciekawe w mojej starej b4 z 93 roku siedzenia zamykaly sie z centralnego zamka za kazdym razem automagicznie a tu w c6 trzeba mechanicznie grotem.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt: