[A6 C6} Proba kradziezy - czy moga skopiowac klucz?
-
Deniro
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
http://www.zeder.pl/proby_kradziezy.php kolego drogi to sa prawdziwe przypadki prob kradzierzy a nie "materialy promocyjne" jak to mowisz
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Deniro pisze:wydaje mi sie aby nie obudzili nikogo tym procederem wciągnięcie auta na lawete nie trwa 5min
Tu byś się zdziwił
Warsztat, naprawy Audi A6.
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Zdjęcia AudiA6C6, Octavia, Tuareg, Polo, Golf4, Toyota, Kilka innych fotek wcale nie wskazują na to, że zeder kiedykolwiek był zamontowany, druga sprawa ile z tamtych przypadków było atakiem takich samych fachowców jak w przypadku autora tego wątku?
Nagranie z monitoringu, łatwe do spreparowania. Co to w ogóle za fachowcy byli? Szukali zamka, czy co? Sami kilka postów wyżej pisaliście, że wkilka-kilkanaście sekund otwierają drzwi, Trochę się nasłuchałem deklarzy i tak łato nikt mi kitu nie pociśnie.
Nie twierdzę, że to złe zabezpieczenie, bo każde dodatkowe zabezpieczenie to szansa, że kradziej odpuści nasz samochód, nawet głupia blokada skrzyni biegów z odpowiednio schowanym zamkiem, na który złodziej będzie musiał poświęcić więcej czasu i uwagi.
Mojemu ojcu parę ładnych lat temu (2000, albo2001) chcieli ukraść z podwórka 2-letnie Polo i całe szczęście, że to byli tacy fachowcy jak w tym przypadku, bo tylko narobili szkód, popalili instalację, ale immobilisera nie umieli obejść i to całe szczęście,bo byłby wtedy ładnie w plecy...
Nagranie z monitoringu, łatwe do spreparowania. Co to w ogóle za fachowcy byli? Szukali zamka, czy co? Sami kilka postów wyżej pisaliście, że wkilka-kilkanaście sekund otwierają drzwi, Trochę się nasłuchałem deklarzy i tak łato nikt mi kitu nie pociśnie.
Nie twierdzę, że to złe zabezpieczenie, bo każde dodatkowe zabezpieczenie to szansa, że kradziej odpuści nasz samochód, nawet głupia blokada skrzyni biegów z odpowiednio schowanym zamkiem, na który złodziej będzie musiał poświęcić więcej czasu i uwagi.
Mojemu ojcu parę ładnych lat temu (2000, albo2001) chcieli ukraść z podwórka 2-letnie Polo i całe szczęście, że to byli tacy fachowcy jak w tym przypadku, bo tylko narobili szkód, popalili instalację, ale immobilisera nie umieli obejść i to całe szczęście,bo byłby wtedy ładnie w plecy...
-
Deniro
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
no przeciez widac na zdjeciach ze jest zamontowanymetyoo pisze:Zdjęcia AudiA6C6, Octavia, Tuareg, Polo, Golf4, Toyota, Kilka innych fotek wcale nie wskazują na to, że zeder kiedykolwiek był zamontowany, druga sprawa ile z tamtych przypadków było atakiem takich samych fachowców jak w przypadku autora tego wątku?
-
mrporpoise
Powiem tak... koncepcja ZEDERA jest jak najbardziej słuszna i nie jest to po prostu blokadka, tylko wymaga założenia na stałe na kolumnie kierownicy. Jeśli rzeczywiście jest wykonany z odpowiedniej jakości stali + kluczyk rurkowy... to bez kluczyka jest go cholernie trudno obejść. Może i jest to możliwe, ale na pewno nie trwa to 5 minut, bo nie da się wsadzić po prostu wytrycha a konstrukcja zamka sprawia że faktycznie po wsadzeniu złego klucza zamek się blokuje na zawsze... Co sprawia że trzeba z lawetą do warsztatu, rozbierać całą obudowę kolumny kierownicy + elektronarzędzia.
W TVN turbo robili testa - tak swoją drogą.
Ale wiadomo, co człowiek stworzył, inny człowiek otworzy :P Więc kto wie
Fakt natomiast taki - złodziej mając do wyboru ukraść auto z blokadą skrzyni czy tam z ZEDEREM, wybierze auto bez tych zabezpieczeń:)
Ale wiadomo, co człowiek stworzył, inny człowiek otworzy :P Więc kto wie
Fakt natomiast taki - złodziej mając do wyboru ukraść auto z blokadą skrzyni czy tam z ZEDEREM, wybierze auto bez tych zabezpieczeń:)
-
Deniro
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Dokladnie kolego i to nas interesuje bo wszyscy wiemy ze kazde zabezpieczenie mozna obejsc nawet Zeder , tylko chodzi tutaj o czas...jesli zlodziej nie ukradnie do 5min to daje sobie spokoj , a zapewne zedera nie zlamie nikt w 5 ani 10 ani 50 minmrporpoise pisze:Powiem tak... koncepcja ZEDERA jest jak najbardziej słuszna i nie jest to po prostu blokadka, tylko wymaga założenia na stałe na kolumnie kierownicy. Jeśli rzeczywiście jest wykonany z odpowiedniej jakości stali + kluczyk rurkowy... to bez kluczyka jest go cholernie trudno obejść. Może i jest to możliwe, ale na pewno nie trwa to 5 minut, bo nie da się wsadzić po prostu wytrycha a konstrukcja zamka sprawia że faktycznie po wsadzeniu złego klucza zamek się blokuje na zawsze... Co sprawia że trzeba z lawetą do warsztatu, rozbierać całą obudowę kolumny kierownicy + elektronarzędzia.
Ale wiadomo, co człowiek stworzył, inny człowiek otworzy :P Więc kto wie![]()
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Panowie, Autor tematu nie pyta o zalety Zedera i tym podobne.
viewtopic.php?t=44590
viewtopic.php?t=44590
W którymś z powyższych tematów możecie sobie polemizować do woli na temat Zedera
Pozdrawiam
viewtopic.php?t=44590
viewtopic.php?t=44590
W którymś z powyższych tematów możecie sobie polemizować do woli na temat Zedera
Pozdrawiam
Warsztat, naprawy Audi A6.
-
3.0 BMK 224KM
-
rafal_m
- Forum Audi A6 / A7

- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Co do skrzynki bezpiecznikow - jest tam sporo CAN'ow;
Co do wkladki - na podstawie wkladki mozna dorobic ... kluczyk.
Ciekawostka dla osob ktore nigdy nie rozbieraly stacyjki z C6 - stacyjka jest "uniwersalna" tj do kazdej stacyjki pasuje kazdy kluczyk, ktory kluczyk uruchomi samochod to zalezy od tego co jest zapisane w pamieci stacyjki (wzor kluczyka + transponder). Sam mialem nadzieje ze stacyjka jest mechanicznym zabezpieczeniem samochodu... niestety obudowa (praktycznie caly bebenek) sa plastikowe...
Co do wkladki - na podstawie wkladki mozna dorobic ... kluczyk.
Ciekawostka dla osob ktore nigdy nie rozbieraly stacyjki z C6 - stacyjka jest "uniwersalna" tj do kazdej stacyjki pasuje kazdy kluczyk, ktory kluczyk uruchomi samochod to zalezy od tego co jest zapisane w pamieci stacyjki (wzor kluczyka + transponder). Sam mialem nadzieje ze stacyjka jest mechanicznym zabezpieczeniem samochodu... niestety obudowa (praktycznie caly bebenek) sa plastikowe...