Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[A6 C6} Proba kradziezy - czy moga skopiowac klucz?

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
gira
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gira » 20 maja 2014, 16:06

Dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.
Jestem w szoku w jaki łatwy sposób i jakim niskim nakładem finansowym można zostać 'wyrafinowanym złodziejem'.
Proponuje te informację gdzieś 'powiesić'

Jestem teraz przekonany w 100% ze to byli amatorzy.
A6 2,4
oraz
Q5 TSI 2009 Sline

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 maja 2014, 18:09

http://www.zeder.pl/proby_kradziezy.php kolego drogi to sa prawdziwe przypadki prob kradzierzy a nie "materialy promocyjne" jak to mowisz

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 20 maja 2014, 18:32

Deniro pisze:wydaje mi sie aby nie obudzili nikogo tym procederem wciągnięcie auta na lawete nie trwa 5min

Tu byś się zdziwił <okok> W trzech gości z odpowiednio przygotowanym sprzętem trwa max ok. minuty. Auta nie wciągają tylko podnoszą i kładą na lawecie. Swoją drogą nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem rutynową kontrolę załadowanej lawety przez policję. <mysli> Wyjeżdża taka laweta z podwórka, przejedzie parę setek metrów, dopiero potem składają HDS i wiezie jak swoje ;p Hałasu też wielkiego nie zrobią, bo mojemu byłemu szefowi w 2003 r. zaiwanili w ten sposób MB spod okna pokoju w którym spał (a trzeźwy był ;) )
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Metyoo
Rocznik: 1993
Moje auto: S4 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 130KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: metyoo » 20 maja 2014, 18:48

Zdjęcia AudiA6C6, Octavia, Tuareg, Polo, Golf4, Toyota, Kilka innych fotek wcale nie wskazują na to, że zeder kiedykolwiek był zamontowany, druga sprawa ile z tamtych przypadków było atakiem takich samych fachowców jak w przypadku autora tego wątku?
Nagranie z monitoringu, łatwe do spreparowania. Co to w ogóle za fachowcy byli? Szukali zamka, czy co? Sami kilka postów wyżej pisaliście, że wkilka-kilkanaście sekund otwierają drzwi, Trochę się nasłuchałem deklarzy i tak łato nikt mi kitu nie pociśnie.
Nie twierdzę, że to złe zabezpieczenie, bo każde dodatkowe zabezpieczenie to szansa, że kradziej odpuści nasz samochód, nawet głupia blokada skrzyni biegów z odpowiednio schowanym zamkiem, na który złodziej będzie musiał poświęcić więcej czasu i uwagi.

Mojemu ojcu parę ładnych lat temu (2000, albo2001) chcieli ukraść z podwórka 2-letnie Polo i całe szczęście, że to byli tacy fachowcy jak w tym przypadku, bo tylko narobili szkód, popalili instalację, ale immobilisera nie umieli obejść i to całe szczęście,bo byłby wtedy ładnie w plecy...

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 maja 2014, 19:03

metyoo pisze:Zdjęcia AudiA6C6, Octavia, Tuareg, Polo, Golf4, Toyota, Kilka innych fotek wcale nie wskazują na to, że zeder kiedykolwiek był zamontowany, druga sprawa ile z tamtych przypadków było atakiem takich samych fachowców jak w przypadku autora tego wątku?
Nagranie z monitoringu, łatwe do spreparowania. Co to w ogóle za fachowcy byli? Szukali zamka, czy co? Sami kilka postów wyżej pisaliście, że wkilka-kilkanaście sekund otwierają drzwi, Trochę się nasłuchałem deklarzy i tak łato nikt mi kitu nie pociśnie.
Nie twierdzę, że to złe zabezpieczenie, bo każde dodatkowe zabezpieczenie to szansa, że kradziej odpuści nasz samochód, nawet głupia blokada skrzyni biegów z odpowiednio schowanym zamkiem, na który złodziej będzie musiał poświęcić więcej czasu i uwagi.

Mojemu ojcu parę ładnych lat temu (2000, albo2001) chcieli ukraść z podwórka 2-letnie Polo i całe szczęście, że to byli tacy fachowcy jak w tym przypadku, bo tylko narobili szkód, popalili instalację, ale immobilisera nie umieli obejść i to całe szczęście,bo byłby wtedy ładnie w plecy...
no przeciez widac na zdjeciach ze jest zamontowany

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: metyoo » 20 maja 2014, 19:30

Nie na każdym,ale jak ktoś chce to zobaczy, szczególnie na tych, z zewnątrz (tuareg) i w niskiej rozdzielczości. Skończmy tą dyskusję, bo do niczego tak naprawdę nie prowadzi.

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 maja 2014, 19:48

metyoo pisze:Nie na każdym,ale jak ktoś chce to zobaczy, szczególnie na tych, z zewnątrz (tuareg) i w niskiej rozdzielczości. Skończmy tą dyskusję, bo do niczego tak naprawdę nie prowadzi.
W a6 c6 jest zamontowany i to nas interesuje , wszystko w temacie

pozdro

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 20 maja 2014, 19:49

Powiem tak... koncepcja ZEDERA jest jak najbardziej słuszna i nie jest to po prostu blokadka, tylko wymaga założenia na stałe na kolumnie kierownicy. Jeśli rzeczywiście jest wykonany z odpowiedniej jakości stali + kluczyk rurkowy... to bez kluczyka jest go cholernie trudno obejść. Może i jest to możliwe, ale na pewno nie trwa to 5 minut, bo nie da się wsadzić po prostu wytrycha a konstrukcja zamka sprawia że faktycznie po wsadzeniu złego klucza zamek się blokuje na zawsze... Co sprawia że trzeba z lawetą do warsztatu, rozbierać całą obudowę kolumny kierownicy + elektronarzędzia.

W TVN turbo robili testa - tak swoją drogą.

Ale wiadomo, co człowiek stworzył, inny człowiek otworzy :P Więc kto wie ;)

Fakt natomiast taki - złodziej mając do wyboru ukraść auto z blokadą skrzyni czy tam z ZEDEREM, wybierze auto bez tych zabezpieczeń:)

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 20 maja 2014, 19:52

mrporpoise pisze:Powiem tak... koncepcja ZEDERA jest jak najbardziej słuszna i nie jest to po prostu blokadka, tylko wymaga założenia na stałe na kolumnie kierownicy. Jeśli rzeczywiście jest wykonany z odpowiedniej jakości stali + kluczyk rurkowy... to bez kluczyka jest go cholernie trudno obejść. Może i jest to możliwe, ale na pewno nie trwa to 5 minut, bo nie da się wsadzić po prostu wytrycha a konstrukcja zamka sprawia że faktycznie po wsadzeniu złego klucza zamek się blokuje na zawsze... Co sprawia że trzeba z lawetą do warsztatu, rozbierać całą obudowę kolumny kierownicy + elektronarzędzia.

W TVN turbo robili testa - tak swoją drogą.

Ale wiadomo, co człowiek stworzył, inny człowiek otworzy :P Więc kto wie ;)

Fakt natomiast taki - złodziej mając do wyboru ukraść auto z blokadą skrzyni czy tam z ZEDEREM, wybierze auto bez tych zabezpieczeń:)
Dokladnie kolego i to nas interesuje bo wszyscy wiemy ze kazde zabezpieczenie mozna obejsc nawet Zeder , tylko chodzi tutaj o czas...jesli zlodziej nie ukradnie do 5min to daje sobie spokoj , a zapewne zedera nie zlamie nikt w 5 ani 10 ani 50 min

Awatar użytkownika
Audi A6 Warsztat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2008
Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: Audi A6 Warsztat » 20 maja 2014, 19:57

Panowie, Autor tematu nie pyta o zalety Zedera i tym podobne. <okok>

viewtopic.php?t=44590

viewtopic.php?t=44590

W którymś z powyższych tematów możecie sobie polemizować do woli na temat Zedera <okok>

Pozdrawiam
Warsztat, naprawy Audi A6.

Awatar użytkownika
metyoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: metyoo » 20 maja 2014, 20:46

Deniro, zdjęcia A6C6 są tylko z zewnątrz, więc nie wiem, gdzie ty to widzisz...

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 30 maja 2014, 17:56

Kiedys interesowałem się tematem i znaazlem film jak pepik otwiera zedera specjalnym wytrychem w pare sekund... opuściłem na rzecz inbego zabezpieczenia.

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2005
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 30 maja 2014, 18:13

Co do skrzynki bezpiecznikow - jest tam sporo CAN'ow;
Co do wkladki - na podstawie wkladki mozna dorobic ... kluczyk.

Ciekawostka dla osob ktore nigdy nie rozbieraly stacyjki z C6 - stacyjka jest "uniwersalna" tj do kazdej stacyjki pasuje kazdy kluczyk, ktory kluczyk uruchomi samochod to zalezy od tego co jest zapisane w pamieci stacyjki (wzor kluczyka + transponder). Sam mialem nadzieje ze stacyjka jest mechanicznym zabezpieczeniem samochodu... niestety obudowa (praktycznie caly bebenek) sa plastikowe...

C..
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: C.. » 02 cze 2014, 10:48

Nie ma co się kłócić. Jedynym sensownym rozwiązaniem jest AC w dobrej konfiguracji. Pewnie też wyjdzie taniej niż Zeder.

Awatar użytkownika
Teacher
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Teacher » 02 cze 2014, 12:37

Tak jak koledzy piszą: tylko AC. Każdy inny patent prędzej czy później będzie rozpracowany.

Koledze z innego forum C5 na trzy razy kradli. Dwa razy auto było otwarte a za trzecim zniknęło.

W formie odwetu to chyba tylko zostaje nam stary patent z haczykami na szczupaka i styropianem <cwaniak>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl