Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

Oszukany przez DENIRO !!!!

Problemy z transakcjami między użytkownikami forum. Ostrzeżenia przed nieuczciwymi zakupami lub brakiem kontaktu.
Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 20:21

Chyba jestes nie normalny zmieniłem na rsy

wiktorsam
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wiktorsam » 05 cze 2014, 20:23

Czyli turbo, syrenka alarmu, lampy... Dość luźna interpretacja pojęcia 100% sprawne :/

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 20:24

<font color='red'><b>censored</b></font> przecież założył te lampy jeździł z nimi nie miał zastrzeżeń to jak nagle mogłem mu sprzedać uszkodzone reflektory to jakiś jakiś żart.nie chce mi sie tego dalej ciagnąć żegnam

jaycutler84

Post autor: jaycutler84 » 05 cze 2014, 20:24

Jeśli chodzi o RSY to tak mówi prawdę potwierdzone...

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 20:39

Co sie na w takiej lampie zepsuc? Zarniki przetwornice moduly skretu i silniczki ktore dzialaja a rrszte przezucal od siebie co jeszcze moglo sie zepsuc ze wymagalo pilnej zmiany? Kilka mc przymirrzalem sie do rsow az wkoncu zalozylem to jest masakra jak jedna osoba moze tak namieszcac

[ Dodano: 2014-06-05, 20:39 ]
Teraz mam do sprzedania komplet nowych lamp z intrer carsu i znow beda jaja bo ludzie sie naucza bd temat ze kupilem lampy od deniro i paruja zostalem oszukany a moja to wina ze one z natruy paruja nasakra nie dosc ze taniej te lampy poszy to jeszcxe ci zjada ze wymirnilrm na rsy bo moje sie popsuky szok

jaycutler84

Post autor: jaycutler84 » 05 cze 2014, 20:40

Każdy bedzie pisał teraz tylko czekać na nowy temat ze Syrenka alarmu radzę tobie chłopie sprzedawać na Allegro chociaż tam tez masz inny nick pod nazwa ELIZKA

rafal_m
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Rocznik: 2005
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Kontakt:

Post autor: rafal_m » 05 cze 2014, 20:41

jaycutler84 pisze:Kolego po
1. ja niebylem extra w Polsce po te lampy tylko kolega jechał do Bielsko-Białej i zrobił mi przysługę ze pojechał po nie 70km wiec jak miał je tam sprawdzić na miejscu???? I jak mam je wysłać do polski i czekać potem na kasę hehehe w jakim ty świecie żyjesz...

2.niebylem na TÜV tylko w ADAC specjalnej diagnostyce i samemu mi chodziło o ustawienie przy srubach mocowań nie imbusach.... Potem dowiedziałem sie ze służą do osądzenia lampy tylko....

3. Tutaj nikt mi do kompa niepodlaczal ponieważ we warsztatach maja tylko kompy BOSCH dlatego pisałem ze zrobię to będąc w Polsce......

4.w lewej lampie niedziałają 2 imbusy a w prawej ustawienie kata

Pisze jak jest niewyobrazam sobie jak ty kolego ...
AD1. Okej rob jak uwazasz;
AD2. Dokladnie;
AD3. Rownie czesto jest tez lunch, bardzo duzo warsztatow ma VCDS, sporo ma VAS'y z demobilu, sporo ma nowe ODIS po legalu, zawsze sa tez ASO - twierdzisz ze one tez uzywaja KTS? - nie mniej jednak jak mnie pamiec nie myli KTS ma mozliwosc wykonania procedury resetu; - jezeli nie to kup sobie na ebay'u vas'a albo zamow legal VCDS'a. Taniej niz jechac do Polski. Podejrzewam, ze te lampy zaczna magicznie dzialac .... jak zaczniesz tak jak nalezy zaczac - basic settings.
AD4 to w koncu polamane sa 3 czy 4 imbusy?

Tworzysz sztuczny problem, ktorego tak naprawde nie ma, wiedzialy galy co braly, byl sprzedajacy, byl kupujacy, byly pieniadze i byl towar... najlepsze jest to, ze teraz ciezko stwierdzic kto ma racje, czy ten oszukal, czy ten czegos nie dopatrzyl. Tak naprawde kazdy podswiadomie szuka haka na Deniro, z drugiej strony... dlaczego niewinny kupujacy mialby go oskarzac?

jaycutler84

Post autor: jaycutler84 » 05 cze 2014, 20:47

Twoja racja mój spokuj!!

Anielski

Post autor: Anielski » 05 cze 2014, 20:56

Deniro pisze:censored hak byn mial juz krecic waly to nie na forun ja oierdole nie sra sie tam gdzie sie je sory za pisownie oisze z tel
Czy to z fona czy z kompa,to i tak pisać nie potrafisz(błędy jakich mało) -to po pierwsze,a po drugie...
Sprzedawaj co masz,ale na innych portalach...są też bezpłatne i z pewnością nie wydasz złotówki :p

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 21:18

Anielski pisze:
Deniro pisze:censored hak byn mial juz krecic waly to nie na forun ja oierdole nie sra sie tam gdzie sie je sory za pisownie oisze z tel
Czy to z fona czy z kompa,to i tak pisać nie potrafisz(błędy jakich mało) -to po pierwsze,a po drugie...
Sprzedawaj co masz,ale na innych portalach...są też bezpłatne i z pewnością nie wydasz złotówki :p
nie wiem co wnosi do tematu twoj post

kolego pisi roxumiem ze jedtes szanowanym klubowicxem ale tak sie nie robi masz jakas informacje nie powiesz na ile wiarygodna skad kto ci takich glupot naopowiadal to tak jakby ja napisal ze mam info ze nasz kilo amfy pod poduszka jak mozesz mnie tak ocxerniac jak moglem usunac jakid temat ? Nigdy nie mialem problemu z lampami a gdybym mial napewno by to bylo na forum nie mozna tak ludzi ocxerniac bykiscie trzepaliscie lampy pol godziny wszystko bylo ok nagle jakies dziwne tematy o adaptacji pourywane jakies sruby jak ktos uwierzy i lyknie ta bajecxke to zycze powodzenia naiwnosci

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 05 cze 2014, 21:32

Słuchajcie, ale ja czegoś nie rozumiem.

Kupując przedmiot używany, można się spodziewać że niekoniecznie jest w stanie 'jak nowy'. Przecież Deniro niekoniecznie musiał być świadom tego że są popierniczone jakieś imbusy, skoro lampy działały.

Powiedzcie, kto z was przeprowadza gruntowny test od A do Z jak fabryka przykazała każdej używanej rzeczy w domu którą sprzedaje, np. na tablicy czy allegro?

Jeszcze bym rozumiał gdyby zakup był robiony czysto przez internet i z metką 'jak nowe sprawdzone' ... Ale skoro był odbiór osobisty, to chyba trzeba wiedzieć że zakup przedmiotu używanego to ryzyko. To tak jakbym ja się wk... że w samochodzie przy zakupie nie zauważyłem że ABS nie działa...
Pretensje miej do kolegi który odbierał. I tak, należało pojechać z kluczami imbusowymi i pokręcić wszystkim co się da i zobaczyć czy kręci.

Inna sprawa to że Deniro powinien sprzedawać po prostu nie jako 100% sprawne tylko 'używane w dobrym stanie'. Bo sprzedając jako 100% sprawne dajesz fałszywe przekonanie ze na pewno wszystko sprawdzone i co więcej, dajesz GWARANCJĘ że jest wszystko całkowicie i absolutnie sprawne.

Więc są dwie strony medalu i obie trochę sobie winne uważam. Deniro bo koloruje bez podstaw rzeczywistość - wiadomo dla lepszego efektu i sprzedaży
I kolega jaycutler84, że zaryzykował kupując używkę i teraz ma problem...

Tak jak mówię - Sam bym był całkowicie przeciw Deniro w momencie gdyby towar był tylko wysłany, ale przy odbiorze osobistym... sorry.

Inna sprawa to fakt podany przez Pisiego - o czyszczeniu tematu o samochodzie i usunięciu wątku problemów z lampami...

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 21:32

Pisi pisze:Deniro, Ja napisałem wyżej że cię nie bronie i nie oczerniam ale śmierdzi mi to strasznie. Ja się już nie wypowiadam, info mam od osób które śledzą twój temat o aucie. Jak ta osoba będzie chciała to się tu wypowie jesli nie to trudno.

Co miałem powiedzieć powiedziałem - mi tez się zdarzają różne akcje przy sprzedaży części więc poniekąd rozumiem twoje tłumaczenie.

pozdrawiam
To nie jest wytlumaczenie bo nie wiemy co ta osoba ma na mysli bo moze byla sytuacja gdzie pisalem o umeczonych juz zarnikach lub zmatowialych odblysnikach i odebrala to tak ze wymienilem na rsy bo moje byly popsute , powinienes powiedziec ofen kto co takie bzdury opowiada "przeczysciles temat " no kur.. to bylo najlepsze...

mowa koncowa moja jest taka

Narobilo sie syfu poprzez kabel i teraz kazdy podswiadomie lub nie czepia sie wszystkiego co sprzedaje/sprzedalem. jestem tu nie od wczoraj udzielam sie na bierzaco mam ponad 800 postow pomagam czy to na pw czy to telefonicznie siedze na sluchawce godzinami i podpowiadam co moge. jesli ktos mysli ze to forum wybralem sobie na krecenie walow to ja mu zycze wszystkiego dobrego.

Lampy- jak mowilem sprzedalem gole lampy 100% sprawne kupujacy widzieli je , trzepali dobrych 30 min , potem byly telefony ze wszystko ok tylko sa problemy z ich ustawieniem cos tam prubuja ale nie daja rady jezdza od jednego do drugiego masakra wali mnie to zreszta , nigdy nie mialem problemu ze swoimi lampami przymierzalem sie dlugo do rsow co mozna przesledzic w roznych tematach

Syrena - dzialala ale pojawial sie blad , wymienilem na inna blad znikol ale syrena czy stara czy nowa dzialaja obie tak samo w innych autach nie powoduje ona bledu

Kabel- temat znany kasa zwrocona co prawda moje podejscie nie dowierzajace i lekcewarzace nie bylo ok ale sprawa sie wyjasnila

turbo- turbo to turbo a nie nastawnik , moge go wywalic lub dac w prezencie turbo sprawne ja wymienilem bo bardziej mi sie oplacalo kupic nowe niz kupowac sterownik

mam dosc tej nagonki na mnie prosze administracje o w miare szybkie dzialanie i decyzje co do mojej osoby bo nie wiem czy mam sie dalej udzielac czy szukac sobie innego forum

pozdrawiam
robert

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 05 cze 2014, 21:33

Deniro, o usunięcie tematów już wnioskowałeś kilka razy swój temat związany z swoim autem też posprzątałeś.Dziwisz się takiej reakcji ludzi na forum jak sam jesteś sobie winien <luzik> w ciągu kilku dni mamy koleją aferę związaną z twoją osobą jak nie kabelek to teraz reflektory.Piszesz że trzepali pół godziny może i trzepali ale czy sprawdziłeś przed wystawieniem na sprzedaż czy te regulacje działają <mysli> bo może nie działały i nie świadomy tego je sprzedałeś.Nie bronię kupującego ale wierzyć mi się nie chcę że on je uszkodził dziwny zbieg okoliczności nie sądzisz <mysli> wiele osób sprzedaje tutaj jakieś graty i wszystko gra a tobie świat się przeciwstawił.

cytat:

byla sytuacja gdzie pisalem o umeczonych juz zarnikach lub zmatowialych odblysnikach

Deniro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Deniro » 05 cze 2014, 21:38

daniel1997 pisze:Deniro, o usunięcie tematów już wnioskowałeś kilka razy swój temat związany z swoim autem też posprzątałeś.Dziwisz się takiej reakcji ludzi na forum jak sam jesteś sobie winien <luzik> w ciągu kilku dni mamy koleją aferę związaną z twoją osobą jak nie kabelek to teraz reflektory.Piszesz że trzepali pół godziny może i trzepali ale czy sprawdziłeś przed wystawieniem na sprzedaż czy te regulacje działają <mysli> bo może nie działały i nie świadomy tego je sprzedałeś.Nie bronię kupującego ale wierzyć mi się nie chcę że on je uszkodził dziwny zbieg okoliczności nie sądzisz <mysli> wiele osób sprzedaje tutaj jakieś graty i wszystko gra a tobie świat się przeciwstawił.

NIGDY nie bylo tematu z mojej strony o lampach , jakie wielokrotnie ? raptem raz prosilem o usuniecie tematu z dzialu na kazdy temat ...posprzatalem co ? usunolem jedynie zdjecia.......................... po aferze z kabelkiem bo mialem odchodzic

[ Dodano: 2014-06-05, 21:38 ]
daniel1997 pisze:byla sytuacja gdzie pisalem o umeczonych juz zarnikach lub zmatowialych odblysnikach
nie wiem czy wiesz ale kolega jaycutler ma pretesje co do jakis srub regulujacych a nie o umeczonych zarikach ktorych w lampie nie bylo
Ostatnio zmieniony 05 cze 2014, 21:38 przez Deniro, łącznie zmieniany 1 raz.

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 05 cze 2014, 21:38

Deniro pisze:bo moze byla sytuacja gdzie pisalem o umeczonych juz zarnikach lub zmatowialych odblysnikach
nie pisałeś <mysli>

Zablokowany

Wróć do „⚠️Czarna Lista / Ostrzeżenia”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl