Brak kierunków słychać tylko brzęczenie pod deską rozdzielcz
Brak kierunków słychać tylko brzęczenie pod deską rozdzielcz
Tak jak w temacie nie mam kierunków. Awayjne są ale czy prawo czy lewo kierunkowskaz i buczy coś pod deską rozdzielczą na środku jakby (pod konsolą). Czy tam jest przekaźnik ? może się zawiesił czy coś ? wcześniej były i tak nagle ?
- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
W włączniku awaryjnych są dwa przekaźniki,jeden jest do awaryjnych a drugi do kierunkowskazów...Jak awaryjne działają to pewnie przekaźnik od kierunków padnięty skoro brzęczy albo jakiś zimny lut.U mnie było tak że jak włączyłem migacz to świecił,wygłem troche blaszke która odbija styki w przekaźniku i było ok....
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Moim zdaniem Kolega lol72 już bardziej jasno nie mógł się wyrazić ...Pedross86 pisze:czyli tam pod włacznikiem awaryjnych bo tak słychać w tym miejscu jak brzęczy
Włącznik awaryjnych jest przerywaczem ... to właśnie ten wyłącznik musisz wyciągnąć i rozebrać, a następnie przyjrzeć się przekaźnikom w nim umieszczonym.
Jeżeli mocno się śpieszysz to kup po prostu drugi włącznik awaryjnych i go po prosu przełóż.
A dlaczego nie sądzisz? Kupiłeś nowy z ASO czy używkę? Jak używkę to też może być uszkodzona. Z resztą przekaźniki nie są pancerne więc jak komuś kilka razy spadło, ktoś rzucił o ścianę itd. to też mógł się uszkodzić.
Jak dla mnie z twojego opisu wynika że przekaźnik się 'skleił' a w końcu całkiem spalił.
Jak dla mnie z twojego opisu wynika że przekaźnik się 'skleił' a w końcu całkiem spalił.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
Sprawdź czy na krótko kierunki świecą
Wykaz złącz polifcie
Jeżeli nie zrozumiałeś nic z tego jedź do elektryka bo coś wykopcisz.
Wykaz złącz polifcie
Jeżeli zgadzają Ci się opisy poliftowych podłączeń to sprawdź obecność napięć na stykach 2; 10. Zmostkuj 3 z 5 ( wyjście przerwacza na manetkę kierunków z żarówkami kierunku z zestyku awaryjnych) lub analogicznie 3 z 7 ( przy zabudowanym właczniku) jeżeli kierunkowskazy będą migać poprawnie szukaj problemu w manetce lub kablach jeśli nie ->> przerywacz (włącznik awaryjnych).kot919 pisze:Złącze 10pin awaryjnych wygląda tak:
Konektor nr 1 - pusty
Konektor nr 2 - przewód czarno-zielony - napięcie +12V po stacyjce
Konektor nr 3 - przewód biało-zielony (w zależności od wersji może się różnić) - napięcie ‘przerywane’ na manetkę kierunkowskazów
Konektor nr 4 - przewód czarno-niebieski - podświetlenie przycisku
Konektor nr 5 - przewód czarno-biały - lewy kierunkowskaz
Konektor nr 6 - przewód czarno-zielony - sterowanie z modułu komfortu
Konektor nr 7 - przewód czarno-zielony - prawy kierunkowskaz
Konektor nr 8 - przewód liliowo-niebieski - sterowanie z silnika (modułu airbag)
Konektor nr 9 - przewód brązowy - masa samochodu (GND)
Konektor nr 10 - przewód czerwono-zółty - +12V stałe z akumulatora z bezpiecznika 39
Jeżeli nie zrozumiałeś nic z tego jedź do elektryka bo coś wykopcisz.

Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
Problem nadal jest. Manetka wymieniona. Przerywacz przekaznik kierunkow tak samo i nadal buczenie. Czy moze to byc modul komfortu ? Nie moge sie polaczyc do niego VAGiem a slyszalem ze on znajduje sie pod siedzeniem kierowcy. Tam czesto woda sie dostaje zima. U mnie szyby nie bylo przedniej. Troche mokro tam bylo. Czy to modul ? Radio tez ma zwiazke z modulem komfortu.? Bo radio tez niby dziala ale nie ma dzwieku a bylo wszystko ok
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
powiedz sprawdzałeś na krótko kierunki??
Jeśli chcesz pomocy bezpośredniej PW i dam numer telefonu.
Ja bym sprawdził na krótko kierunki na włączniku awaryjnych. jeśli pylają to szukamy dalej.Pedross86 pisze:Problem nadal jest. Manetka wymieniona. Przerywacz przekaznik kierunkow tak samo i nadal buczenie. Czy moze to byc modul komfortu ?
Jeśli chcesz pomocy bezpośredniej PW i dam numer telefonu.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro