Dodam cos od siebie: moja wersja samochodu miala pelne fotele elektryczne... bez podgrzewania. Panel klimatronik nie mial przyciskow od podgrzewanych siedzen... ale po wyjeciu zaslepek... przyciski sa na PCB; klikajac je mialem objaw taki jak ktos na gorze: czyli mozliwosc wlaczenia podgrzewanych siedzen, ale brak reakcji (pozostajace zero); Kupilem drugi panel, ale na nim byl CP, pokombinowalem z wsadami... i zmieniajac wsad eepromu udalo mi sie na oryginalnym moim panelu uruchomic podgrzewane siedzenia (koncowki od sterowan byly). Kodowanie ustawialem VCDS'em takie jakie byc powinno przy ogrzewanych siedzeniach (przepisywalem z innego tak samo wyposazonego auta); ale kodowanie nie zalatwialo sprawy. W EEpromie gdzies sa zapisane wszystkie "aktywne" funkcje, wiem stad bo porownywalem wsady z procesorow z dwoch takich samych paneli rozniacych sie zaslepkami (moj ori i drugi z podgrzewanymi siedzeniami i przyciskami)Mily1983 pisze:nasz problem z brakiem sterowania grzaniem foteli po wymianie panelu klimy wynika tylko i wylącznie z błednego programowania podczas ściągania cp. W moim robiłem ten zabieg poza salonem. Trzeba zgrać z kości starego klimatronika pamięć i wrzucić to na kość w nowym panelu. Widziałem ten zabieg i tak się obchodzi ochronę komponentu poza salonem. Jednak tak jak w salonie trzeba to zrobić dobrze, mi poprawiono ten zabieg bo ściagnięty plik trzeba bylo przerzucić chyba bez ustawień podstawowych. Nie ma znaczenia rocznik panelu w tym przypadku. Nie pomoże tu żadne programowanie vcdsem.
Pozdrowienia.