Napisz mi jaki masz kod silnika - to postaram się czegoś poszukać.karol_srem pisze:Niestety nie jest sprawdzalem juz to wszystko i widac go definitywnie przy tym kole pasowym. Zreszta wedlug etka tez wlaśnie znajduje sie on tam. Niemam pojecia jak sie do niego tam dobrać no
[A6 C5 2.4] Czujnik temperatury oleju, Oil Sensor
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
nie wiem gdzie masz dokładnie ten czujnik, jeżeli z dołu to może być słabokarol_srem pisze:Wiec zderzak trzeba zdjąć cały tak? A ten przedni pas to w ktorym miejscu trzeba popuscic ?rozumiem ze to poto by go potem od dołu odchylic troszke i miec dojscie do tego czujnika?
pas się popuszcza do rozrządu bo odsuwa się go górą
odkręcając zderzak tzn po 3 śruby na stronę za nadkolem, plus 2 pionowe długie za kratkami
potem pas od góry przy lampach no i od podłużnic po 3 śruby na stronę , warto spuścić trochę płynu i odpiąć wąż od zbiorniczka
jeżeli chcesz go odsunąć dołem, to problem bo z dołu też lecą węże od chłodnicy z lewej stojąc przed maską (automat jeszcze węże chłodzenia oleju)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
Mam taki problem,wymienialem licznik przedlift w c5 1.8 t (koniec 98 na licznik tak zwany półlift 99(przygotowany do polifta) z bialym podswietlenie zegarow itp.
Lecz juz z czujnikiem poziomu oleju w misce olejowej,ktorego nie mam.
Chcialbym sie dowiediec,czy jest taka mozliwosc oszukania tego czujnika,aby s nie wyswietlal sensor oleju w fisie i nie wymieniac miski olejowej ?
Moim 2 problem jest braku sygnalizacji otwartych drzwi,ktora przed wymiana dziala i byla wyswietlana na fisie,kodowanie bylo przerzucone na nowy licznik i dodana wartosci nowego.
Patrzylem w vcds i w module komfortu nie ma takiej opcji,a na pewno byla,poniewaz sygnalizacji otwartych drzwi wychodzila w licznikach w koncowce 98.
Prosilbym o pomoc,jak ktos ma moze taka wartosci z tym wyposazeniem,albo więcej jak to zrobic
Mam taki problem,wymienialem licznik przedlift w c5 1.8 t (koniec 98 na licznik tak zwany półlift 99(przygotowany do polifta) z bialym podswietlenie zegarow itp.
Lecz juz z czujnikiem poziomu oleju w misce olejowej,ktorego nie mam.
Chcialbym sie dowiediec,czy jest taka mozliwosc oszukania tego czujnika,aby s nie wyswietlal sensor oleju w fisie i nie wymieniac miski olejowej ?
Moim 2 problem jest braku sygnalizacji otwartych drzwi,ktora przed wymiana dziala i byla wyswietlana na fisie,kodowanie bylo przerzucone na nowy licznik i dodana wartosci nowego.
Patrzylem w vcds i w module komfortu nie ma takiej opcji,a na pewno byla,poniewaz sygnalizacji otwartych drzwi wychodzila w licznikach w koncowce 98.
Prosilbym o pomoc,jak ktos ma moze taka wartosci z tym wyposazeniem,albo więcej jak to zrobic

Kamil