[A6 C5 2.4] Czujnik temperatury oleju, Oil Sensor
[A6 C5 2.4] Czujnik temperatury oleju, Oil Sensor
Witam koledzy,
potrzebuję informacji lub najlepiej zdjęcia gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za temperaturę oleju AUDI a6 c5 2.4 benzyna 1999r - problem polega na tym, ze podczas jazdy na FIS-ie wyskakuje mi rysunek olejniczki z napisem "sensor", a wszystkiemu temu towarzyszy niemiły pisk
poradźcie proszę
PS> użyłem opcji szukaj-nie pomogło
potrzebuję informacji lub najlepiej zdjęcia gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za temperaturę oleju AUDI a6 c5 2.4 benzyna 1999r - problem polega na tym, ze podczas jazdy na FIS-ie wyskakuje mi rysunek olejniczki z napisem "sensor", a wszystkiemu temu towarzyszy niemiły pisk
poradźcie proszę
PS> użyłem opcji szukaj-nie pomogło
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 18:17 przez Sedan99, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
to raczej nie czujnik temperatury a czujnik cisniania oleju sprawdz czy wogole masz olej bo mozesz miec uz malo i bardzo male cisnienie to grozi zatarciem silnika . koniecznie sprawdz stan oleju i nie jezdzi autkiem do puki go nie dolejesz < o ile go jest juz zbyt malo >
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 18:37 przez Arrni, łącznie zmieniany 1 raz.
na pewno czujnik temperatury, bo w momencie pojawienia sie tego komunikatu na FISIE wskazówka temp oleju przy licznikach opada całkowicieArrni pisze:to raczej nie czujnik temperatury a czujnik cisniania oleju sprawdz czy wogole masz olej bo mozesz miec uz malo i bardzo male cisnienie to grozi zatarciem silnika .
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 18:58 przez Sedan99, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jest to bląd gdyż owa "złota olejniczka" pojawia się i znika zaleznie "od humoru", chodz ostatnio z dosc duża czestotliwoscią- np podczas godzinnej jazdy potrafi zapalic sie i zgasnąc 8-10 razy swiecac przy tym jednorazowo od minuty do paru minutArrni pisze:no jesli pojawila Ci sie zolta kontrolka olejniczki to albo masz problm z czujnikiem poziomu oleju albo wyskoczyla Ci inspekcja co wystarczy skasowac blad.
jak dla mnie miejsce tego czujnika to jest miska olejowa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Niestety w silniku 165 KM kod ARJ czujnik ciśnienia oleju nie znajduje się w misce olejowej.
Niestety nie wiem też gdzie on się znajduje więc mój post jest właściwie mało pomocny.
Niestety nie wiem też gdzie on się znajduje więc mój post jest właściwie mało pomocny.
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !