Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Czerwony wykrzyknik w nawiasie na FIS

Elektryka
baldman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: baldman » 19 lut 2014, 22:42

KruQ pisze:ja z wykrzyknikiem też tak miałem.. na poczatku przy odpalaniu się włanczał ,później jak robiłem trasy to na trasach się pare razy zapalił ,a po 2 miesiącach do tego wykrzyknika doszła konrolka ABS i teraz świeci mi abs,wykrzyknik i abs nie robi... podpinałem pod 3 różne kompy i nie wykrywa wogóle absu i wszyscy mówią to samo.. sterownik do wymiany.. więc kolego szykuj się na podobny problem..;/ u mnie W RZeszowie gadają za zrobienie tego 500zł..
Wymontowałem wczoraj sterownik ABS, rozebrałem, sprawdziłem piny i wszystkie łaczą dobrze i się trzymają. Miernikiem przedzwoniłem przejścia jest wszystko ok.

To strasznie dużo cenią za poprawę lutów. W Rzeszowie to dość często jestem bo jestem z Jarosławia. W Jarosławiu 250 zł plus wysyłka. Przywieź do mnie to ci poprawię luty za mniejszą cenę, mam sprzęt, zajmuje się naprawą komputerów. Dlatego rozebrałem swój sterownik żeby to sprawdzić.
Chyba, że cos innego pada. Ja mam sterownik Boscha 5.7 ze zintegrowanym ESP.

KruQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KruQ » 24 lut 2014, 19:05

znalazłem gościa w RZ niby w 100% ma mi to ogarnąć za 150zł;o jestem umówiony na następny tydzień to będe pisał co i jak:)

baldman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: baldman » 24 lut 2014, 20:40

Daj kolego znać, czy to pomogło.
Bo nie wiem czy poprawiać luty mimo tego że sprawdziłem przejścia miernikiem i pęsetą że druciki trzymają się podłoża.

Czyli objawy miałeś identyczne jak u mnie: wykrzyknik przy odpalaniu, później przy odpalaniu i na trasie w różnych momentach. Wtedy ABS jeszcze działał i komputer nie pokazywał błędów. A później kontrolka ABS i padło wszystko.

KruQ
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KruQ » 04 mar 2014, 23:31

dupa.. zawiozłem wczoraj gościowi auto o 18 ,a ten dzwoni o 22.. nie da rady tego naprawić ,mimo że wałkował takie tematy 100razy to umnie modół absu padł do 0 i moge wysyłać do innych w polske i mówi że nikt mi tego nie naprawi i zostaje tylko kupić nowy lub sprawną używke :[ zdenerwowałem się troche.. ale plus taki że ani 1zł nie wzią za poświęcony czas przy rozkręcaniu i zkręcaniu :)
więc ja szukam dalej.. mam gościa jeszcze pewniaka który by to zrobił ale 500zł woła a ja jednak chce coś taniej załatwić gdzieś:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja