[A6 C5] Zamek strona LP
witam wszystkich
sprawdzał ktoś może czy od c6 można włożyć ?
Też mam z tym problem, przed zimą muszę to ogarnąć, mam już dość trzymania drzwi podczas jazdy. Jak jest ciepło jest ok poza tym że trzeba z wyczuciem zamykać drzwi kierowcy.
W sieci inter C.. są firmy AKUSAN 290zl też nie wiadomo co, firma z Turcji, niby podzespoły niemieckie ale nigdzie nie znalazłem opinii na ten temat, próbował ktoś?
[ Dodano: 2013-12-10, 18:25 ]
No i.... rozebrałem, rozkręciłem i nic. tzn w tych puszkach z silniczkami sucho, silniczki ok. Zamki mechaniczne były upaćkane więc umyłem, spryskałem smarem zakupionym w audi. dziś -5 no i niestety od kierowcy się nie zamknęły, od pasażera pomogło.
Czy jest taka możliwość że mechanizm klamki przymarza ? klamka co prawda wraca na swoje miejsce ale może sam mechanizm z tyłu trzyma????
Co robić?? jakieś pomysły ?
sprawdzał ktoś może czy od c6 można włożyć ?
Też mam z tym problem, przed zimą muszę to ogarnąć, mam już dość trzymania drzwi podczas jazdy. Jak jest ciepło jest ok poza tym że trzeba z wyczuciem zamykać drzwi kierowcy.
W sieci inter C.. są firmy AKUSAN 290zl też nie wiadomo co, firma z Turcji, niby podzespoły niemieckie ale nigdzie nie znalazłem opinii na ten temat, próbował ktoś?
[ Dodano: 2013-12-10, 18:25 ]
No i.... rozebrałem, rozkręciłem i nic. tzn w tych puszkach z silniczkami sucho, silniczki ok. Zamki mechaniczne były upaćkane więc umyłem, spryskałem smarem zakupionym w audi. dziś -5 no i niestety od kierowcy się nie zamknęły, od pasażera pomogło.
Czy jest taka możliwość że mechanizm klamki przymarza ? klamka co prawda wraca na swoje miejsce ale może sam mechanizm z tyłu trzyma????
Co robić?? jakieś pomysły ?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Zdejmij ten biały plastik z tego prętu, wepchnij tak jak na zdjęciu w ten otwór łączenia klamki z zamkiem, wpychasz pręcik z powrotem i zabezpieczasz z powrotem tak jak jest to teraz. odbezpieczasz i zabezpieczasz plastik przekręcając go. Czyli połącz to co masz zaznaczone w kółkach z prawej strony zdjęcia.
Dokładnie tak jak masz opisane na zdjęciu.

Warsztat, naprawy Audi A6.
Nie chodzi mi o to cięgno co otwiera drzwi w czasie pociągania za klamkę. Chodzi mi o to mini ramię łączące zamek z wkładką. Pracuję gdy obracam kluczyk w drzwiach. Kółko po lewej na zdjęciu.
[ Dodano: 2014-02-20, 17:19 ]
Oto mój problem:
Ktoś miał takie przygody? Wygląda na to że wkładka poległa. Co mogę zrobić w takim wypadku? Inna wkładka to inny kluczyk.
[ Dodano: 2014-02-20, 17:19 ]
Oto mój problem:
Ktoś miał takie przygody? Wygląda na to że wkładka poległa. Co mogę zrobić w takim wypadku? Inna wkładka to inny kluczyk.
Witam!
Panowie taki problem....
Nie było oświetlenia więc wyjąłem zamek uprzednio demontując ramkę okna ( w przypadku lewych drzwi tył nie ma możliwości wyciągnięcia zamka bez demontażu ramki)....ale nie o tym...
Przy demontażu ramki okna wypadła taka podkładka jak na zdjęciu. Ma ktoś pomysł gdzie ją wcisnąć. Niby widać jakieś odbicia ale nie mam pomysłu... i na czuja poszła pod prawa górną śrubę (pomiędzy ramkę okna a uchwyt w drzwiach). Pod lewą dolną oczywiście klin wszystko pozaznaczane było przed rozkręceniem ale po złożeniu uszczelka lekko krzywo zachodzi i nie daje mi to spokoju. Nic nie gwiżdże w środku ale chciałbym mimo to włożyć tą blaszkę na miejsce...
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Kurczę w fiszkach też nie mogę tego znaleźć.
Panowie taki problem....
Nie było oświetlenia więc wyjąłem zamek uprzednio demontując ramkę okna ( w przypadku lewych drzwi tył nie ma możliwości wyciągnięcia zamka bez demontażu ramki)....ale nie o tym...
Przy demontażu ramki okna wypadła taka podkładka jak na zdjęciu. Ma ktoś pomysł gdzie ją wcisnąć. Niby widać jakieś odbicia ale nie mam pomysłu... i na czuja poszła pod prawa górną śrubę (pomiędzy ramkę okna a uchwyt w drzwiach). Pod lewą dolną oczywiście klin wszystko pozaznaczane było przed rozkręceniem ale po złożeniu uszczelka lekko krzywo zachodzi i nie daje mi to spokoju. Nic nie gwiżdże w środku ale chciałbym mimo to włożyć tą blaszkę na miejsce...
Kurczę w fiszkach też nie mogę tego znaleźć.