Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Cykający panel klimatronic i przekaźniki przy bezpiecznikach

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
DW_YOGI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Cykający panel klimatronic i przekaźniki przy bezpiecznikach

Post autor: DW_YOGI » 03 gru 2013, 19:26

Witam,
od pewnego czasu mam bardzo uciążliwy problem z klimatronikiem. Po włączeniu zapłonu nie ważne czy zimny silnik po nocy czy ciepły załącza się od razu wentylator klimatyzacji a op odpaleniu auta w klimatroniku i gdzieś przy bezpiecznikach cały czas coś cyka (jakby się załączała i rozłączała klima?), kliknięcie guzika off czy econ na panelu niczego nie zmienia :( jak wyciągnę bezpiecznik klimatyzacji (15) wentylator się nie załącza ale w kabinie dalej cyka jak karabin... rozpinałem i spinałem przewody przy panelu nic nie pomaga. Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim albo ma jakiś pomysł jak to ugryźć (inny niż oddaj auto do elektryka ;) ) będę bardzo wdzięczny za pomoc. Aha po podłączeniu auta pod VAG-a nie wyświetlają się żadne błędy.

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Gosia
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mazdomania » 03 gru 2013, 19:36

Jeśli zapalasz auto z włączoną klimatyzacją to będzie chodził wentylator.

A to cykanie to może przełącznik od awaryjnych ? (taki sam dÂźwięk jak kierunkowskaz tylko wiele szybszy)

DW_YOGI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: DW_YOGI » 03 gru 2013, 20:33

Mazdomania pisze:Jeśli zapalasz auto z włączoną klimatyzacją to będzie chodził wentylator.

A to cykanie to może przełącznik od awaryjnych ? (taki sam dÂźwięk jak kierunkowskaz tylko wiele szybszy)
To wiem, że przy włączonej klimie będzie chodził wentylator, ale on się włącza od razu po włączeniu zapłonu nawet przy ujemnych temperaturach po nocy zaraz po włączeniu zapłonu bez odpalania silnika wentylator klimy od razu chodzi. A to cykanie jest na milion procent z panelu klimatyzacji i z okolic bezpieczników. Cyka przynajmniej kilka razy na sekundę na zmianę przy bezpiecznikach potem panel i tak cały czas jak jest włączony silnik :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja