od pewnego czasu mam bardzo uciążliwy problem z klimatronikiem. Po włączeniu zapłonu nie ważne czy zimny silnik po nocy czy ciepły załącza się od razu wentylator klimatyzacji a op odpaleniu auta w klimatroniku i gdzieś przy bezpiecznikach cały czas coś cyka (jakby się załączała i rozłączała klima?), kliknięcie guzika off czy econ na panelu niczego nie zmienia
Cykający panel klimatronic i przekaźniki przy bezpiecznikach
Cykający panel klimatronic i przekaźniki przy bezpiecznikach
Witam,
od pewnego czasu mam bardzo uciążliwy problem z klimatronikiem. Po włączeniu zapłonu nie ważne czy zimny silnik po nocy czy ciepły załącza się od razu wentylator klimatyzacji a op odpaleniu auta w klimatroniku i gdzieś przy bezpiecznikach cały czas coś cyka (jakby się załączała i rozłączała klima?), kliknięcie guzika off czy econ na panelu niczego nie zmienia
jak wyciągnę bezpiecznik klimatyzacji (15) wentylator się nie załącza ale w kabinie dalej cyka jak karabin... rozpinałem i spinałem przewody przy panelu nic nie pomaga. Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim albo ma jakiś pomysł jak to ugryźć (inny niż oddaj auto do elektryka
) będę bardzo wdzięczny za pomoc. Aha po podłączeniu auta pod VAG-a nie wyświetlają się żadne błędy.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
To wiem, że przy włączonej klimie będzie chodził wentylator, ale on się włącza od razu po włączeniu zapłonu nawet przy ujemnych temperaturach po nocy zaraz po włączeniu zapłonu bez odpalania silnika wentylator klimy od razu chodzi. A to cykanie jest na milion procent z panelu klimatyzacji i z okolic bezpieczników. Cyka przynajmniej kilka razy na sekundę na zmianę przy bezpiecznikach potem panel i tak cały czas jak jest włączony silnikMazdomania pisze:Jeśli zapalasz auto z włączoną klimatyzacją to będzie chodził wentylator.
A to cykanie to może przełącznik od awaryjnych ? (taki sam dÂźwięk jak kierunkowskaz tylko wiele szybszy)