Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Black Havana-Marzenie :-)

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rOkO85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rOkO85 » 10 paź 2013, 12:00

ja mam AVANTA i jutro odbieram auto z upgrade'u o m.in. B&O, także jestem ciekaw co to będzie... i tak jak się na to cieszyłem tak teraz się martwię...
Ostatnio zmieniony 10 paź 2013, 12:07 przez rOkO85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Moje auto: A6 C6
Rocznik: 2007
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 10 paź 2013, 12:05

Bartek i Patryk...

na prawde jest czym sie martwic.. <wysmiewacz>

Heheh <dresik>

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 10 paź 2013, 22:48

rOkO85, i jak jest roznica? Zadowolony jestes z B&O?;)

Awatar użytkownika
rOkO85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rOkO85 » 11 paź 2013, 10:14

Zatem jestem zadowolony, jest moc. Może przy cichym słuchaniu muzyki (ale to chyba normalne) mega szału nie ma. Bas jest ewidentny, ale może po prostu mam niezbyt wysublimowany słuch?

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 11 paź 2013, 10:19

Albo głośnik basowy masz w kole:), hmmm ciekawe. Moze kiedyś uda mi sie na własne uszy to sprawdzić bo mieszkamy niedaleko siebie:)

arczic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arczic » 11 paź 2013, 18:42

Panowie, nie do końca rozumiem krytykę B&O. Jakość grania nie ocenia się przez siłę uderzenia basu. No chyba, że muzyką nazywamy walenie :-). A tak poważnie, dzięki Tobie Fenomenalny pokusiłem się o opinie ludzi którzy zajmują się muzyką zawodowo. Opinie pozytywne i to bardzo. Mało tego, zrobiliśmy porównanie z Bose i różnice są mocno wyczuwalne. Według mnie bas gra dobrze i wcale go nie brakuje. No ale to opinia moja.
Idąc dalej, zamiast narzekać, udaj się do firmy zajmującej się profesjonalnie car audio, opowiedz im o swoich oczekiwaniach i coś na pewno poradzą.

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 11 paź 2013, 21:16

To żądam pytanie? Dlaczego każdy! Podkreślam każdy mówi mi tak: ale sprzęt gra ci tu gorzej niż w starej bryce...... Odtwarzam muzykę współczesna, mogę nawet tytuły powrzocac

lechu168
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Lech
Rocznik: 2005
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: lechu168 » 11 paź 2013, 22:11

fenomenalny mozna poszukaja jakies osoby znajacej sie dobrze na audio i niech dobrze ci wsyzstko zestroi. watpie tez zeby to bylo takie lipne jak opisujesz.pozdr

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 12 paź 2013, 00:43

Ale ja staram sie wyrazić opinie wszystkich tych którym pokazałem
Auto i ci którzy znali stare moje auto

arczic
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arczic » 12 paź 2013, 11:27

Hmmm, no to mamy skrajne opinie, może u Ciebie jest coś nie tak z B&O?? Lub jak kolega wspomniał, może masz nieodpowiednio poustawiane... Ciężko stwierdzić na odległość i na sucho...

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 12 paź 2013, 15:33

arczic, to moje pytanie jest takie: czy wcześniej miałeś a6c6 z pełnym bose? Czy umiesz porównać obydwa nagłośnienia czy tez twoja ocena jest tylko i wyłącznie do b&o którego masz? Dwa auta stojące na podwórku stały u mnie i mozna było porównać. Usiądzie z tylu jako pasażer i odsłuchać tej samej muzyki siedząc tam a pózniej na miejscu kierowcy. Ustawione mam dobrze bo byłem juz z tym w serwisie nawet

Tomas

Post autor: Tomas » 12 paź 2013, 16:01

A słuchales w salonie Bose w c7 tez brzmi gorzej niz bose w c6?

Społeczność Audi A6

Post autor: Społeczność Audi A6 » 12 paź 2013, 17:01

Tak słuchałem w salonie bose w c7 i to jest porażka, nie wiem w czym tkwi problem:-(

Tomas

Post autor: Tomas » 12 paź 2013, 17:31

fenomenalny pisze:Tak słuchałem w salonie bose w c7 i to jest porażka, nie wiem w czym tkwi problem:-(
Zapewnie inny inzynier projektowal w c7 audio i odsluchy byly inne niz w c6 :] mniejszy nacisk na dynamike wiekszy na neutralnosc i scene dzwiekową

Kilt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2007
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual

Post autor: Kilt » 12 paź 2013, 18:01

pama pisze:Co to za film, tytul!!
Transformers ;)
fenomenalny gratuluje auta <okok>
Słuchałem B&O w C7 i jak dla mnie - bajka! Tylko, że ja bardzo sobie cenię wysoką analityczność tego zestawu i pewnie do takich osób skierowany jest ten sprzęt, do tych, co delektują się dzwiękiem, każdym jego szczegółem. Dla mnie bas musi być zrównoważony, dynamiczny, ale odpowiednio rozciągnięty. Absolutnie nie może być soczysty, bo mi "wytnie" większość środka i du.a ze szczegółów <uoee>
Ale dzwięk, jego odbieranie, to jest "rzecz" tak indywidualna, że nie ma sensu "spierać się" o to, czy lepiej gra Bose, czy B&O. Znam osobę dla której stare Altusy Tonsila to ambrozja dla ucha <lol>
Dla jednych B&O to poezja (w tym ja), a dla Kolegów (fenomenalny i Tomas) bas w tym sprzęcie jest za słaby i ich nie zadowala. Tylko, że jak ja słucham gościa, co gra na trąbce, to lubię słyszeć, jak to powietrze co jest wdmuchiwane przez ustnik przepływa przez tą trąbkę ;)
Tylko nie zrozumcie mnie na opak ;) To, że ja się delektuję każdym szczegółem, nie oznacza, że fenomenalny się nie delektuje. Zapewne też, ale innym "szczegółem" i mam takie wrażenie, że inżynierom ślęczącym przy sprzęcie chodziło o takie jego wystrojenie, aby brzmiał dobrze dla takich osób jak ja, ceniących sobie dzwięk zrównoważony. Ograniczyli do minimum "przesterowanie" basu, do takiego poziomu, aby za bardzo nie "zepsuć" utworu. I niestety dla fenomenalnego (i nie tylko) jest to za mało. A wtedy taki B&O nie cieszy tak bardzo jak stary, poczciwy Bose ;)
Pozdrawiam i jeszcze raz gratki za auto!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C7 (2011-2018)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl