A może frytki do tego?aadasiek pisze:a mógłbyś dołożyć jeszcze oświetlenie CLH | DRL, doświetlanie zakrętów i odprowadzanie home living
Inteligentne kierunkowskazy po lift
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Do tego modułu będzie ciężko z uwagi na brak wolnych wejść na microprocesorze ... Aktualnie w fazie testów mam moduł składania lusterek z pilota (dla fabrycznej instalacji składanych lusterek) i on jest wyposażony w Clhaadasiek pisze:a mógłbyś dołożyć jeszcze oświetlenie CLH | DRL, doświetlanie zakrętów i odprowadzanie home living
O doświetleniu zakrętów również myślałem, ale aby to wykonać profesjonalnie należałoby pobierać informacje z czujnika skrętu i prędkości ... Miałem już kiedyś podejście do tego tematu i nie mogłem znaleźć protokołu CAN odpowiedzialnego za przesyłanie kąta z czujnika skrętu do modułu Esp ... Z prędkością nie byłoby dużego problemu ... Może przez zimę coś wymyśle
-
lol72
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Paliwo: Diesel
Drogich, dużych, rozbudowanych modułów z mnóstwem funkcji jest sporo w sieci.aadasiek pisze: a co w tym takiego śmiesznego??
hmmmm????
jeden moduł z takimi funkcjami
Myślałem, że miał być moduł kierunkowskazów dopracowany do naszego modelu, małogabarytowy za rozsądne pieniądze.
Dlatego taka riposta z frytkami. Może faktycznie przesadziłem, ale dziękuję za dobre słowo.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

Mały update 
Jestem po 1,5tyg testach samochodowych, podczas których stwierdziłem że moduł działa zaskakująco dobrze
(spodziewałem się minimalnych zmian w oprogramowaniu
ale nie są one konieczne). Układ nie grzeje się tak mocno jak zakładałem, a to dlatego że 'inteligentnych' kierunkowskazów po mieście za często się nie używa - głównie podczas zmiany pasa i na rondach
. W związku z tym spróbuje radiator zamknąć w obudowie, co na pewno skróci czas niezbędny do montażu. Zweryfikowałem również możliwość montażu za przełącznikiem awaryjnych - obudowa spokojnie przechodzi przez ramkę awaryjnego i można by ją przykleić taśmą dwustronną do jednego z elementów konsoli (ja myślałem aby przykleić ją za przyciskami ESP itd)
Od kilku dni szukam dostawcy na allegro, który byłby w stanie dostarczyć niezbędnych elementów do złożenia całości, i niestety się nie udało. Zminimalizowałem listę dostawców do dwóch (takich, którzy nie znikną za pół roku - przynajmniej taką mam nadzieję) tak aby maksymalnie zredukować koszta i dziś puściłem zamówienie.
Jutro wyjeżdżam na szkolenie i wracam dopiero w sobotę. Z tego powodu testy i prace staną w miejscu, a moduły gotowe do montażu będę miał najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję że będą się dobrze sprawować u nowych właścicieli, jednakże z uwagi na wczesny wiek produktu będzie go można zwrócić (jeżeli nie sprosta wymaganiom) w rozsądnym terminie (do ustalenia).
Jestem po 1,5tyg testach samochodowych, podczas których stwierdziłem że moduł działa zaskakująco dobrze
Od kilku dni szukam dostawcy na allegro, który byłby w stanie dostarczyć niezbędnych elementów do złożenia całości, i niestety się nie udało. Zminimalizowałem listę dostawców do dwóch (takich, którzy nie znikną za pół roku - przynajmniej taką mam nadzieję) tak aby maksymalnie zredukować koszta i dziś puściłem zamówienie.
Jutro wyjeżdżam na szkolenie i wracam dopiero w sobotę. Z tego powodu testy i prace staną w miejscu, a moduły gotowe do montażu będę miał najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia. Mam nadzieję że będą się dobrze sprawować u nowych właścicieli, jednakże z uwagi na wczesny wiek produktu będzie go można zwrócić (jeżeli nie sprosta wymaganiom) w rozsądnym terminie (do ustalenia).
-
lol72
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.0 TDI
To może lista chętnych (przynajmniej wstępnie zainteresowanych do momentu określenia możliwości wykonawczych autora projektu i ceny)adamz0 pisze:Czy obowiązują jakieś zapisy,kolejka czy może kartki? w każdym razie również jestem zainteresowany.
1. lol72
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
- kot919
- Forum Audi A6 / A7

Panowie ... Miałem okazję wymienić kilka zdań na PW z Kolegą The_Gie, dlatego napisał co napisał
...
Ale przy okazji napiszę jak wygląda sytuacja ... na chwilę obecną mam jeszcze 4 płytki PCB, które są 'sercem' modułu, dlatego na koniec przyszłego tygodnia przewiduję złożyć 4 komplety gotowego modułu. Zamówiłem również niezbędne elementy (również płytki PCB) na kolejne 10szt, jednakże z uwagi na ok 1miesięczny czas oczekiwania na PCB, następną partię modułów mogę przygotować dopiero gdzieś na początku listopada - chyba że niezbędne elementy otrzymam wcześniej.
Fajnie że Kolega lol72 wyszedł z inicjatywą powstania listy chętnych, jednakże myślałem aby pierwsze egzemplarze trafiły do osób które wyraziły taką chęć w pierwszej kolejności (patrząc od początku postu) o ile oczywiście się nie rozmyślą. Tak więc spokojnie finalnie każdy zainteresowany dostanie swój modulik
Ale przy okazji napiszę jak wygląda sytuacja ... na chwilę obecną mam jeszcze 4 płytki PCB, które są 'sercem' modułu, dlatego na koniec przyszłego tygodnia przewiduję złożyć 4 komplety gotowego modułu. Zamówiłem również niezbędne elementy (również płytki PCB) na kolejne 10szt, jednakże z uwagi na ok 1miesięczny czas oczekiwania na PCB, następną partię modułów mogę przygotować dopiero gdzieś na początku listopada - chyba że niezbędne elementy otrzymam wcześniej.
Fajnie że Kolega lol72 wyszedł z inicjatywą powstania listy chętnych, jednakże myślałem aby pierwsze egzemplarze trafiły do osób które wyraziły taką chęć w pierwszej kolejności (patrząc od początku postu) o ile oczywiście się nie rozmyślą. Tak więc spokojnie finalnie każdy zainteresowany dostanie swój modulik
-
gacek197
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2003
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Ja jestem jak najbardziej zainteresowany kupnem i czekam na infokot919 pisze:Fajnie że Kolega lol72 wyszedł z inicjatywą powstania listy chętnych, jednakże myślałem aby pierwsze egzemplarze trafiły do osób które wyraziły taką chęć w pierwszej kolejności (patrząc od początku postu) o ile oczywiście się nie rozmyślą.