[ AFB 2.5 150 KM] Zgasł,zapowietrzył się i brak mocy.
-
robert22ff
- Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Zgasł,zapowietrzył się i brak mocy.
Witam.mam taki problem,dziś cofając z bramy auto zgasło i już nie zapaliło. pierwsza myśl to brak paliwa,walnięty wąż od przelewu itd,ale na wskażniku pokazuje na pierwszej białej kresce od rezerwy to na oko jakieś 18L.a wskażnik nigdy nie oszukiwał,węże całe. ale po wlaniu 20L do baku i odpowietrzeniu złapał.na wolnych chodzi ok,ale brak mocy i bąble w wężu zasilającym,więc nowy filtr i otpowietrzenie.bąble ustały ale mocy nadal brak.ma obiawy jak brzy błędzie 000550 (błąd przestawiacza kąta wtrysku) wymieniałem dwa razy pompę to miałem taki błąd. a teraz nie ma błedu,silnik czysty.co może być??? czy coś się zapchało,czy może padła pompa paliwa w zbiorniku?czy ona ma coś wspólnego ,może jakiś bezpiecznik od tej pompy.ale gdzie on jest? co może być.
? proszę o pomoc!!! 
-
citrin
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli chodzi o sprawdzenie pompki w baku to bezpiecznik nr 28.
Pompka załącza się tylko wtedy gdy jest poniżej ½ paliwa i tylko wtedy gdy silnik chodzi. Po przekręceniu samego kluczyka ona nie działa.
Ty masz 18+20 to jakieś ¾ zbiornika, wtedy pompka w ogóle nie działa a VP zasysa sobie sama paliwo.
Jeżeli układ niskiego ciśnienia jest szczelny, odpowietrzony, wymieniony masz filtr paliwa, auto odpala ale nie wkręca się na obroty to niestety jest duże prawdopodobieństwo że przestawiasz jest zatarty.
A może paliwo jakieś strasznie felerne masz?
Nie wiem czy pomoże, ale może dolej jakiegoś dobrego specyfiku do paliwa który przesmaruje, przeczyści układ wysokiego ciśnienia. A nuż pomoże.
Pompka załącza się tylko wtedy gdy jest poniżej ½ paliwa i tylko wtedy gdy silnik chodzi. Po przekręceniu samego kluczyka ona nie działa.
Ty masz 18+20 to jakieś ¾ zbiornika, wtedy pompka w ogóle nie działa a VP zasysa sobie sama paliwo.
Jeżeli układ niskiego ciśnienia jest szczelny, odpowietrzony, wymieniony masz filtr paliwa, auto odpala ale nie wkręca się na obroty to niestety jest duże prawdopodobieństwo że przestawiasz jest zatarty.
A może paliwo jakieś strasznie felerne masz?
Nie wiem czy pomoże, ale może dolej jakiegoś dobrego specyfiku do paliwa który przesmaruje, przeczyści układ wysokiego ciśnienia. A nuż pomoże.
-
robert22ff
- Forum Audi A6 / A7