Ja uwazam że największy problem to nie jaki olej tylko dlaczego przybywa i niestety po opisie Twojej jazdy wskazuje na nieszczelne wtryski, lub w mniejszym stopniu stwierdziłby DPF po sposobie Twojej jazdy raz w m-cu na trasie. Nie wiem ile masz przelatane na tym silniku.Pozdrcrawshayi pisze:Nie zależy mi na tańszym oleju tylko lepszym ale zdania sa podzielone. Poprzednia wymianę nie ja robiłem dlatego jest jaki jest. Powie mi ktoś dlaczego wzrósł mi poziom oleju? Byłbym wdzięczny rownież za nakierowanie jakie filtry pakować.
[A6 C6] Wymiana oleju i filtra
-
Auris1986
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
235k. Wymienię teraz olej i zobaczę czy historia sie powtórzy. Byc moze jakiś czas temu jak dolewalem to przesadzilem i teraz tak mi sie wydaje. Poprzednicy pisali ze wymiana zamykala im sie w 500zl z robota kiedy sam olej wychodzi najmniej 300zl (10l) filtr paliwa koło 150 + powietrza i przeciwpylkowy z 100 no i gdzie jeszcze robota? Mam jakieś złe ceny albo czegoś nie rozumiem?
Ps. Jakiego tego motula uzywacie? Znajomy dzwonil do hurtowni i podobno maja 5 rodzaji 5w30 w cenach od 190 do 260 za 5l?
Ps. Jakiego tego motula uzywacie? Znajomy dzwonil do hurtowni i podobno maja 5 rodzaji 5w30 w cenach od 190 do 260 za 5l?
-
0x4B25A
a filtra oleju nie zmieniasz :PDeniro pisze:Kolego najświeższe info
-Olej 2x 4,5L (castrol)
-Filtr paliwa
-filtr powietrza
-filtrz kabinowy
-robota
595zl
Więc nie wiem skąd ceny rzedu 1500-2000zl , oczywiscie jezeli kogo nie urzadza filtr z bosch'a tylko chce logo OOOO to jasne mozna podniesc wycene.
Ja kupowałem Motula specific 5w30 -2x5l
filtr powietrza
filtr oleju
filtr kabinowy
Razem 490 zł
filtra paliwa nie brałem bo zmieniałem ostatnio ale koszt ok 130 zł
Czyli tak czy inaczej 600 zł za graty trzeba liczyć
-
0x4B25A
http://www.dobierz-olej.pl/samochodcrawshayi pisze:Do diesla tez ten sam bedzie? Wiem ze 5w30 i ze ma byc 507 00.0x4B25A pisze:
Ja mam benzynę: Specific 504 00 507 00 5W-30. ÂŚwietny olej...
Swoją droga czy przy każdej wymianie oleju trzeba filtr przeciwpylkowy zmieniać?
-
atemisan
Panowie a gdzie kupujecie olej? Znalazlem w dobrej cenie (162zl)na allegro motula specyfic 5w30.
Macie jakies sprawdzone hurtownie bądź sklepy internetowe? będę wdzięczny za info pozdr
Macie jakies sprawdzone hurtownie bądź sklepy internetowe? będę wdzięczny za info pozdr
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2013, 22:01 przez crawshayi, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprawdził bym czy są certyfikowanymi sprzedawcami oleju motul. Bo często są podróbki.crawshayi pisze:Panowie a gdzie kupujecie olej? Znalazlem w dobrej cenie na allegro:
http://allegro.pl/motul-specific-504-00 ... tabsAnchor
Na zdjęciu jest stara etykieta
A poza tym cena naprawde dobra
-
0x4B25A
-
0x4B25A