[A6 C6] Wymiana oleju i filtra
Wklejam fragmenty 2 maili 2 rożnych firm zajmujących sie sprzedażą filtrów;
1.
Co do filtrów to jest mały problem gdyż występowały 2 rodzaje w zależności od nr podwozia (nie nr VIN). Od nr 4F_8_112 223/4F_8Y000 168
jest jeden o po tym nr jest drugi:(
I 2.
Żeby dobrać właściwy filtr oleju musimy znać nr podwozia "chassis"
Wie ktos gdzie ten nr?
1.
Co do filtrów to jest mały problem gdyż występowały 2 rodzaje w zależności od nr podwozia (nie nr VIN). Od nr 4F_8_112 223/4F_8Y000 168
jest jeden o po tym nr jest drugi:(
I 2.
Żeby dobrać właściwy filtr oleju musimy znać nr podwozia "chassis"
Wie ktos gdzie ten nr?
ja z innym pytaniem, bo nie mogę odnaleźć wątku
Mam Audi 2,0Tdi avant z 2007r.silnik BRE, mam przebieg prawie 200 tyś bez paru kilometrów. Wyświetla mi się na zegarach informacja o serwisie albo za 4400km lub 16dni? wiecie jaki serwis trzeba wykonać? może licznik był cofnięty o 6.000, bo przy 210 tys wymieniamy rozrząd? lub czasowo jest toustawione? podpowiedzcie jeśli wiecie i co się wymienia dokładnie, bo muszę się do tego finansowo przygotować. 

-
- Forum Audi A6 / A7
Informacja o serwisie wyswietla sie okresowo - mozna to samemu skasowac i ustawic od nowa - nie potrzeba zadnego urzadzenia - opis znajdziesz w ksiazce obslugi pojazdu jezeli takowa posiadasz 
Dlatego zawsze podawane jest za ile km lub za ile dni serwis
W Twoim wypadku dlatego jeszcze 4400 km bo zbliza sie termin a kilometrow jeszcze tyle nie najechane ile przewidziane od serwisu do serwisu - system long life liczy kilometry(30 lub 15 tys- tez mozna ustawic ) lub 2 lata
Informacja ta dotyczy zmiany oleju w silniku
Nie czekalbym w przyszlosci na taki komunikat tylko wymienial olej co 12 tys

Dlatego zawsze podawane jest za ile km lub za ile dni serwis
W Twoim wypadku dlatego jeszcze 4400 km bo zbliza sie termin a kilometrow jeszcze tyle nie najechane ile przewidziane od serwisu do serwisu - system long life liczy kilometry(30 lub 15 tys- tez mozna ustawic ) lub 2 lata
Informacja ta dotyczy zmiany oleju w silniku
Nie czekalbym w przyszlosci na taki komunikat tylko wymienial olej co 12 tys
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
poczytaj tusilny pisze:serwisie albo za 4400km lub 16dni? wiecie jaki serwis trzeba wykonać?
viewtopic.php?t=33360&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Magda
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
masz na myśli swój silnik który masz w nagłówku ? bo mi chodzi konkretnie o ten model co ja mam.
W ogóle to na tym głupim bagnecie strasznie cieżko jest zobaczyć ile jest oleju bo zawsze jest wymaziany w oleju...
Pierwszy raz doceniam moją starą micrę k12 w której bagnet jest jednolity, płaski i odczyt to banalna sprawa ...
W ogóle to na tym głupim bagnecie strasznie cieżko jest zobaczyć ile jest oleju bo zawsze jest wymaziany w oleju...
Pierwszy raz doceniam moją starą micrę k12 w której bagnet jest jednolity, płaski i odczyt to banalna sprawa ...
W planach mam:
Podniesienie mocy silnika
Przyciemnienie szyb
Zmiana wydechu
Lusterko fotochromatyczne
MMI PL
Podniesienie mocy silnika
Przyciemnienie szyb
Zmiana wydechu
Lusterko fotochromatyczne
MMI PL
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
Wczoraj wymieniałem olej, stary spuszczałem standardowo śrubą w misce, kapał sobie przez dobre 2 godziny. Nowy Motul Specific 504.00/507.00 5W30. zalałem 7.5 l. i na miarce jest max. Przy wymianie polecam zalać filtr oleju, wchodzi tam prawie litr oleju, wiec po odpaleniu silnik nie chodzi na sucho.
- -=Rafal=-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
Nie. Mam na myśli 2.7 i 3.0 TDI w A6C6. Nie swój. Mówię na podstawie tego co naprawiam i wymieniam w pracy:) 8L leje już bez zastanowienia bo zawsze tyle zejdzie.69magda pisze:masz na myśli swój silnik który masz w nagłówku ? bo mi chodzi konkretnie o ten model co ja mam.