[ BMK 3.0 224 KM] Słynne Klapki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ BMK 3.0 224 KM] Słynne Klapki
Co jakiś czas wyskakuje mi błąd . nie komunikuje mi na fisie w postaci zołtej lampki silnika. co z tym robic ? zosawic jak jest skoro niema zadnych objawow jedynie bledy w pamieci czy zakupic zestawy naprawcze odrazu na dwie strony?
1004120 - Intake Manifold Runner (Bank 2)
P1018 - 001 - Lower limit not reached - Intermittent
Re: [ BMK 3.0 224 KM] Słynne Klapki
Deniro pisze:Co jakiś czas wyskakuje mi błąd . nie komunikuje mi na fisie w postaci zołtej lampki silnika. co z tym robic ? zosawic jak jest skoro niema zadnych objawow jedynie bledy w pamieci czy zakupic zestawy naprawcze odrazu na dwie strony?
Możesz zacząć od zestawu naprawczego - na jakiś czas powinno pomóc, a koszt żaden. Ale wcześniej czy później oczekuj, ze jednak trzeba będzie zajrzeć do kolektorów. Mi zestaw pomógł na pół roku. Potem najpierw kontrolka zapalała się raz na dwa tygodnie, potem coraz częściej. Kolektory własnie się poprawiają - zobaczymy, na ile wystarczy ich regeneracja.
V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6 

Na chłopski rozum gdyby klapki były cały czas zamknięte to auto mogłoby być mułowate. Tyle, że jak sterownik łapie błąd to klapki pozostają cały czas otwarteDeniro pisze:Panowie czy ten blad bank 2 może powodować ze auto jest mułowate i niema takiej dynamiki mam wrażenie ze z wielkim trudem autor przyspiesza. Niema takiej lekkości dynamiki

V40->S60->S40->S60->WRX->E90->A6