Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Problem z temperatura wody...

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Zycio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Problem z temperatura wody...

Post autor: Zycio » 01 sie 2013, 11:35

Witam. Audi a6 c5 1.8t APU. Przepraszam za brak polskich znakow, poniewaz mieszkam w UK i nie mam polskiej ,,klawiatury''. Po uruchomieniu auta w ciagu 5 sekund na wyswietlaczu pojawia sie czerwony znak od wody i zaczyna pojawiac sie sygnal, takie trzy pikniecia. Duzy wentylator ktory jest napedzany od alternatora chodzi non stop, tak ma byc, drugi ten mniejszy wiatrak wlacza sie zaraz bo uruchomieniu silnika gdy chlodnica momentanie sie nagrzewa, wiatrak chlodzi i znow sie nagrzewa... i tak w kolo macieju. Co najciekawsze, wskaznik od wody na desce rozdzielczej wzrasta wprost proporcjonalnie do pokonanych kilometrow, czyli tak jak powinno byc. Panowie co myslicie, jakis czujnik? pozdrawiam

Awatar użytkownika
hemiV8
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: hemiV8 » 01 sie 2013, 12:46

Zycio,

Powinno być tak, że wraz z pokonywanymi kilometrami temperatura czynnika chłodzącego powinna się stopniowo podnosić aż do osiągnięcia max temperatury 90°C, czyli tak jak sam stwierdziłeś.
Co do błędu to wróżenie z fusów musisz podłączyć Vaginę ;) i to jest na tę chwilę rozwiązanie Twojego problemu - tak mi się wydaje.

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 01 sie 2013, 14:36

jak przekrecisz kluczyk i 3 razy pika to jest to związane z abs przynajmniej tak bylo u mnie. Podłącz do kompa i będzie wiadomo, może okazać się tak że skasujesz błedy i będzie ok.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Re: Problem z temperatura wody...

Post autor: phpbb3 forum A6 » 01 sie 2013, 17:31

Zycio pisze:Witam. Audi a6 c5 1.8t APU. Przepraszam za brak polskich znakow, poniewaz mieszkam w UK i nie mam polskiej ,,klawiatury''. Po uruchomieniu auta w ciagu 5 sekund na wyswietlaczu pojawia sie czerwony znak od wody i zaczyna pojawiac sie sygnal, takie trzy pikniecia. Duzy wentylator ktory jest napedzany od alternatora chodzi non stop, tak ma byc, drugi ten mniejszy wiatrak wlacza sie zaraz bo uruchomieniu silnika gdy chlodnica momentanie sie nagrzewa, wiatrak chlodzi i znow sie nagrzewa... i tak w kolo macieju. Co najciekawsze, wskaznik od wody na desce rozdzielczej wzrasta wprost proporcjonalnie do pokonanych kilometrow, czyli tak jak powinno byc. Panowie co myslicie, jakis czujnik? pozdrawiam
rozumiem, że poziom płynu jest ok. sprawdź czujnik od tego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja