Olej wycieka miedzy mocowaniem przewodu a kompresorem. Na zdjeciu widać kwadratowy element z śruba właśnie miedzy tym cieknie olej. Wie ktoś może czy można to odkręcić bez problemu tzn. nic z stamtąd ie wypadnie ? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi gdyż jestem u mechanika i jest ściągany czynnik
Wyciek oleju, można odkręcić przewód?
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Wyciek oleju, można odkręcić przewód?
http://img845.imageshack.us/img845/2333 ... 153159.jpg
Olej wycieka miedzy mocowaniem przewodu a kompresorem. Na zdjeciu widać kwadratowy element z śruba właśnie miedzy tym cieknie olej. Wie ktoś może czy można to odkręcić bez problemu tzn. nic z stamtąd ie wypadnie ? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi gdyż jestem u mechanika i jest ściągany czynnik
Przewód chyba zimny, jest przymocowany do kwadratowej przejściówki i pod ta kwadratowa przejsciówka cieknie
- Frugo1
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Dzieki
Juz wymienione, mozna smialo to odkrecic, ciezko tylko znalezc uszczelke ale sie udalo bo jest to osobna czesc od kompresora ( w serwisie tego nie dostaniemy) Trzeba szukac w czesciach do kompresora- denso 7sbu16c. klima dobita, kompresor ladnie pracuje, teraz czekam zeby sie ciepło zrobilo zeby przetestowac uklad ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)