Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Syczenie z klimy?

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 12 maja 2013, 13:37

krzysiek-lex, chodzi mi o to, ze już 5 dzień bijemy pianę nt wtyczki wentylatora. Ty napisałeś, ze nie mozesz znaleÂźć wentylatora z właściwą wtyczką. Sprawdziłem, jest tego duzo na allegro. Rozumiem, że może kwota ok. 130 złotych (nowy zamiennik)jest dla Ciebie w tej chwili nie do przejścia, ale to napisz o tym w 1 poście a nie wiercisz się, że nie ma wtyczki, ale przelutowywać też Ci się nie chce (albo za drogo). Piaty dzien sie temat rozwija, nic z tego nie wynika tylko zasmiecanie forum (tematów o wentylatorach jest bardzo duzo).
Ewentualnie używka z Allegro za 30 zł z obciętym kablem ?
Części samochodowe online - Motostacja pl

slawek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: slawek » 12 maja 2013, 19:51

Syczenie w okolicy filtra pylkowego sprawa normalna. W przewodzie wysokiego cisnienia (tym cienkim) zaraz pod zaworkiem serwisowym jest dysza dlawiaca. To ona powoduje owe syczenie.

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: krzysiek-lex » 13 maja 2013, 10:24

"sławek"-dzięki, trochę się tego wystraszyłem bo myślałem że to coś z czynnikiem klimy się dzieje przez ten popsuty wentylator... człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umiera...
kolego RomanS, umiesz liczyc? bo coś mi się wydaje że o wtyczce napisałem 11go a wczoraj był 12ty więc jak wyliczyłeś 5 dni? <mysli> domyślam się że to miała byc taka przenośnia, i napisałem że większośc wentylatorów jest z okrągłymi wtyczkami a nie że nie mogę znaleśc, czytaj ze zrozumieniem,ok? i jeżeli chodzi o zaśmiecanie forum to ty właśnie sam to robisz więc o co kaman? chcesz jeszcze na ten temat porozmawiac? chyba nie ma sensu,nie? <piwo> pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: Motostacja pl » 13 maja 2013, 12:05

krzysiek-lex, chyba faktycznie nie ma sensu <okok>

W drugim poście tego tematu napisałem Ci co syczy ale nie raczyłeś tego zauważyć (umówmy się, że tak właśnie było :) ).
Chciałem pomóc widząc, że nic nie wiesz o klimie. Chociaż właściwie moim zdaniem temat powinien zasilić śmietnik jako nie wnoszący nic nowego do forum. To wszystko już na forum jest <okok>
Dziwne, że Ty jako użytkownik z 1,5 rocznym stażem nie użyłeś szukajki tylko założyłeś nowy temat <mysli>
Ale generalnie już doszliśmy do końcowych wniosków: mianowicie wiesz już co syczy i że jak masz zepsuty wentylator to musisz go wymienić lub naprawić <okok> Wszystko w temacie :)
Części samochodowe online - Motostacja pl

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: krzysiek-lex » 13 maja 2013, 13:56

RomanS, zauważyłem, zauważyłem tylko nic na ten temat nie odpisałem, mój błąd, sorki i dzięki.szukajki chyba używałem ale nic nie było o syczeniu ;p . i oczywiście konkluzja jest taka że mam wentylator do wymiany jak na razie to tyle, chyba że po wymianie się okaże że coś jest dalej na rzeczy <lol> a wtedy będę dalej drążył... i uważam jeszcze że nikt tu na forum nie powinien z nikim kotów drzeć, w końcu wszyscy Polacy to jedna rodzina.... <okok> a zwłaszcza posiadacze Audi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja