w tamtym roku musiałem dobić gazu teraz pewnie też

piterm pisze:Ja miałem ten sam problem. Przed zimą klima chodziła, aż miło a po zimie przestała. Okazało się, że uciekła klima. Mechanik powiedział mi, że te samochodu już swoje widziały i zawsze na wężach znajdzie się jakaś drobna nieszczelność i będzie uciekać. A regenerować i szukać gdzie jest problem się nie opłaca. Lepiej dobić co sezon.
Tylko to nie chodzi o dobicie ilus tam gramów ! Jak ktos ma dostep do czynnika to faktycznie koszty nie sa duże bo w zakupie R134a wcale taki drogi nie jestTymonxxx pisze:Nie wiem co robić poczeka aż u szwagra w pracy sprowadzą czynnik do nabijania klimy i najwyżej dobije mi za frre te 200 lub 300 g
Dobrze kolego mówisz on ma w zakładzię maszyne do nabijania i wybiera sobie model i typ samochodu z tego co pamiętam do tego auta wchodzi 570grRomanS pisze:Tylko to nie chodzi o dobicie ilus tam gramów ! Jak ktos ma dostep do czynnika to faktycznie koszty nie sa duże bo w zakupie R134a wcale taki drogi nie jestTymonxxx pisze:Nie wiem co robić poczeka aż u szwagra w pracy sprowadzą czynnik do nabijania klimy i najwyżej dobije mi za frre te 200 lub 300 g![]()
Chodzi jednak o to, ze w układzie ma być dokładnie określona ilość!
Za mało niedobrze i za dużo też niedobrze !
ÂŻeby wiedzieć ile jest to trzeba najpierw odessać żeby wiedzieć ile było, dołozyć ile potrzeba i napelnic ponownie !
800g wchodzi czynnika i 250ml olejuTymonxxx pisze:Dobrze kolego mówisz on ma w zakładzię maszyne do nabijania i wybiera sobie model i typ samochodu z tego co pamiętam do tego auta wchodzi 570grRomanS pisze:Tylko to nie chodzi o dobicie ilus tam gramów ! Jak ktos ma dostep do czynnika to faktycznie koszty nie sa duże bo w zakupie R134a wcale taki drogi nie jestTymonxxx pisze:Nie wiem co robić poczeka aż u szwagra w pracy sprowadzą czynnik do nabijania klimy i najwyżej dobije mi za frre te 200 lub 300 g![]()
Chodzi jednak o to, ze w układzie ma być dokładnie określona ilość!
Za mało niedobrze i za dużo też niedobrze !
ÂŻeby wiedzieć ile jest to trzeba najpierw odessać żeby wiedzieć ile było, dołozyć ile potrzeba i napelnic ponownie !To wyśśie a nabije do pełna
Co do ilosci czynnika ti nie wiem, zerknijcie na wlepkę. W starszych autach było więcej, u mnie np. jest 550 g.rafal149135 pisze:800g wchodzi czynnika i 250ml oleju